Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πρόσεξε τι κάνεις στο Facebook, γιατί εμφανίζεται στο Instagram!

Μεγάλη προσοχή!

17 Οκτωβρίου 2018 15:59
Πρόσεξε τι κάνεις στο Facebook, γιατί εμφανίζεται στο Instagram!

Πώς λειτουργεί το feed στο Instagram; Ίσως έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί κάτι που σου αρέσει και ακολουθείς στο Facebook, το βλέπεις και στο Instagram ή γιατί συγκεκριμένοι φίλοι σου εμφανίζονται πιο ψηλά από άλλους στο Instagram. Έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις!

Πώς λειτουργεί το feed στο Instagram; Γιατί συγκεκριμένα πράγματα εμφανίζονται μπροστά σου στο αγαπημένο app και συγκεκριμένοι φίλοι από το…πουθενά. Όχι, εντελώς όμως!

Πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων, γιατί ποιος είπε ότι ο αλγόριθμος του Instagram είναι απλός; Μπορεί να σου εμφανίζονται πιο ψηλά οι χρήστες που ακολουθείς και πατάς συνέχεια like, αλλά η κύρια αιτία είναι ότι η δραστηριότητα σου στο Facebook, επηρεάζει το περιεχόμενό σου στο Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγρια δολοφονία πασίγνωστου δημοσιογράφου: Τον διαμέλισαν μέσα σε 7 λεπτά!

Τώρα πια τα posts δεν εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, το feed μας χρησιμοποιεί κάτι που λέγεται «feed ranking» και βλέπεις περισσότερο περιεχόμενο από ανθρώπους που είναι πιο κοντά σου.

O λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει πια η χρονολογική σειρά στην αρχική μας στο Instagram, είναι επειδή πολλοί άνθρωποι «έχαναν» posts ανθρώπων που ήταν σημαντικοί για εκείνους. Συγκεκριμένα, έχαναν το 70% από το περιεχόμενο των πιο στενών τους φίλων. Περισσότερο δηλαδή, από το μισό περιεχόμενο φίλων και συγγενών.

Κι έτσι, το Instagram αντικατέστησε την χρονολογική σειρά με το «feed ranking» , το οποίο δίνει προτεραιότητα στους ανθρώπους που είναι πιο σημαντικοί για εσένα.

Και πώς γνωρίζει το Instagram τι είναι σημαντικό για σένα και τι σου αρέσει;
Χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που μπορεί και αναλύει τις πληροφορίες από τη δραστηριότητά σου στο Instagram κι έτσι σου εμφανίζει σχετικό περιεχόμενο που μπορεί να σε ενδιαφέρει.

Χρησιμοποιούν κι άλλα χαρακτηριστικά για να αποφασίσουν, όπως κάνουν υποθέσεις αναλόγως με αυτό που βλέπουν αν σε ενδιαφέρει ένα θέμα, πόσο πρόσφατο είναι το περιεχόμενο και πόσο «κοντά» είσαι με τον χρήστη του περιεχομένου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπούκος Βερύκιος στην Τσιμτσιλή: «Μάζεψε τη γλώσσα σου! Μην βάζεις στο στόμα σου τον...»!

Και πώς γνωρίζει με ποιους χρήστες είσαι πιο κοντά; Σε αυτό το σημείο «κλέβει» πληροφορίες και από τη δραστηριότητά σου στο Facebook. Το να είσαι φίλος με κάποιον στο Facebook, επηρεάζει και το feed στο Instagram.

Οι άνθρωποι ή οι σελίδες που ψάχνεις στο Facebook, τα like που πατάς, όλα καταγράφονται και επηρεάζουν το περιεχόμενο που βλέπεις στο Instagram.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share