Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Google: Κλείνει άρον άρον το Google+ λόγω κενού ασφαλείας!

Επηρεάστηκαν 500.000 λογαριασμοί

9 Οκτωβρίου 2018 09:33
Google: Κλείνει άρον άρον το Google+ λόγω κενού ασφαλείας!

Η Alphabet, θυγατρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε σήμερα ότι έως και 500.000 λογαριασμοί χρηστών του Google+ ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές και η εταιρεία διακόπτει τη λειτουργία της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης για τους καταναλωτές.

Η Google επέλεξε να μην αποκαλύψει το πρόβλημα κυρίως λόγω φόβων ρυθμιστικών ελέγχων ανέφερε νωρίτερα σήμερα η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές και εσωτερικά έγγραφα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιος συναγερμός: Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη με πυρομαχικά! Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι

Μια δυσλειτουργία του λογισμικού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές δυνητική πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών Google+ μεταξύ του 2015 και Μαρτίου 2018, όταν οι ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν και διόρθωσαν το πρόβλημα, αναφέρει η WSJ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στον ΑΝΤ1: Κορυφαίο όνομα φεύγει και πάει στο Epsilon! Το μεγάλο λάθος!

«Δεν βρήκαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι κάποιος προγραμματιστής είχε γνώση αυτού του ιού, ή κατάχρησης του API και δεν εντοπίσαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατάχρησης δεδομένων προφίλ», ανέφερε η Google.

Ένα υπόμνημα, που προετοίμασαν η νομική υπηρεσία και στελέχη αρμόδια της πολιτικής της εταιρείας και κοινοποίησαν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη, προειδοποιούσε ότι η αποκάλυψη του ζητήματος πιθανώς να προκαλέσει «άμεσο ρυθμιστικό συμφέρον» και να εγείρει συγκρίσεις με τη διαρροή δεδομένων χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica, αναφέρει η WSJ.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share