Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Google παρακολουθεί την τοποθεσία σας ακόμη και χωρίς την άδειά σας!

Αποκαλυπτική έκθεση

14 Αυγούστου 2018 13:23
Η Google παρακολουθεί την τοποθεσία σας ακόμη και χωρίς την άδειά σας!

Εάν υποψιάζεστε ότι η Google παρακολουθεί την κάθε σας κίνηση, μάλλον έχετε δίκιο σύμφωνα με μια νέα αποκαλυπτική έρευνα.

Συγκεκριμένα, μια έρευνα που διεξήχθη από το Associated Press διαπίστωσε ότι η Google αποθηκεύει στην πραγματικότητα τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών Android και iPhone ακόμα και όταν έχουν επιλέξει ρυθμίσεις απορρήτου για να εμποδίσουν την εταιρεία να το κάνει.

Η Google ισχυρίζεται ότι αν απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Ιστορικό τοποθεσίας» στη συσκευή σας, η εταιρεία δεν θα μπορέσει να αποθηκεύσει πληροφορίες σχετικά με το πού βρισκόσασταν.

Ακόμη, η εταιρεία αναφέρει στη σελίδα υποστήριξής της ότι μπορεί καποιος χρήστης να απενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή το Ιστορικό τοποθεσίας και ότι, με τη ρύθμιση απενεργοποιημένη, «τα μέρη που μεταβαίνετε δεν αποθηκεύονται πλέον».

Tα ευρήματα του AP λένε ότι όταν ζητάτε την απενεργοποίηση της εύρεσης τοποθεσίας, απλά δεν απεικονίζονται πλέον οι ενδείξεις των τοποθεσιών. Όμως αν μπείτε σε κάποια υπηρεσία που χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία, τότε φαίνεται ότι η εταιρεία γνωρίζει που είστε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε κορυφαίος Έλληνας γιατρός!

Ορισμένα από τα παραδείγματα που παρέχονται από το AP περιλαμβάνουν την εφαρμογή Χάρτες Google.

Για να αποτρέψει η Google να αποθηκεύει δεδομένα θέσης από όλα αυτά τα εργαλεία, η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν μια ρύθμιση που ονομάζεται «Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών» – αλλά δεδομένου ότι αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν και υποθέτουν ότι όταν απενεργοποιήσουν το «Ιστορικό τοποθεσίας», θα απενεργοποιηθούν σε όλες τις εφαρμογές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται έντονα φαινόμενα!

Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν τους αποθηκευμένους δείκτες τοποθεσίας χειροκίνητα, αλλά πρέπει να επιλεγούν και να διαγραφούν ξεχωριστά τον καθένα, καθιστώντας τη διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τα ευρήματα του AP επιβεβαιώθηκαν από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share