Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Facebook και Instagram: Νέα εργαλεία για τον περιορισμό του χρόνου χρήσης των εφαρμογών τους!

Εργαλεία περιορισμού του χρόνου χρήσης

6 Αυγούστου 2018 09:52
Facebook και Instagram: Νέα εργαλεία για τον περιορισμό του χρόνου χρήσης των εφαρμογών τους!

Νέα εργαλεία για τον περιορισμό του χρόνου χρήσης των εφαρμογών τους παρουσιάζουν το Facebook και το Instagram.

Πλέον οι χρήστες θα είναι σε θέση να δουν πόσον χρόνο περνούν κάνοντας scrolling, να βάζουν υπενθυμίσεις για το πότε ο χρόνος χρήσης που έχει οριστεί φτάνει στο τέλος του και να κλείνουν τα notifications για μια χρονική περίοδο.

Όπως αναφέρει το Newsbeat του BBC, οι σχετικές ανακοινώσεις έρχονται μετά από προβληματισμούς για τις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία- ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι ακόμα και αυτό δεν αρκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη για τον 21χρονο Ιάσονα: Έσβησε για πάντα το χαμόγελό του!

Σημειώνεται ωστόσο ότι το Facebook είχε δημοσιεύσει ένα blogpost τον Δεκέμβριο του 2017 όπου παραδεχόταν τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης της πλατφόρμας του από τους χρήστες της.

Σε ένα πείραμα, φοιτητές του University of Michigan στους οποίους είχε ανατεθεί να κάνουν scrolling στο Facebook για 10 λεπτά είπαν πως ήταν «σε χειρότερη διάθεση» στο τέλος της ημέρας σε σχέση με αυτούς που είχαν αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο site- πχ να κάνουν αναρτήσεις ή να μιλούν σε φίλους.

Άλλη μια έρευνα, από το UC San Diego και το Yale, έδειξε πως οι άνθρωποι που έκαναν τετραπλάσια κλικ σε links ή διπλάσια like σε posts ανέφεραν χειρότερη ψυχική υγεία σε σχέση με τον μέσο όρο.

Στο Facebook, τα εργαλεία αυτά θα βρίσκονται σε μια νέα κατηγορία στις ρυθμίσεις με τίτλο «Your Time on Facebook», ενώ στο Instagram στις ρυθμίσεις κάτω από το «Your Activity».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (06/08) από την Άντα Λεούση!

«Θέλουμε ο χρόνος που οι άνθρωποι περνούν στο Facebook και το Instagram να είναι σκόπιμος, θετικός και να εμπνέει» είπαν οι Αμίτ Ραναντίβε και Ντέιβιντ Γκίνσμπεργκ, product management director στο Instagram και διευθυντής έρευνας στο Facebook, σε ανακοίνωσή τους. «Ελπίζουμε αυτά τα εργαλεία να δώσουν στον κόσμο περισσότερο έλεγχο πάνω στον χρόνο που περνά στις πλατφόρμες μας και επίσης να προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ γονιών και νέων για τις online συνήθειες που είναι σωστές για αυτούς».

Όπως σημειώνει το CNET, τον Μάιο και η Google είχε παρουσιάσει παρόμοια εργαλεία διαχείρισης χρόνου για την επόμενη έκδοση του Android, ενώ έναν μήνα αργότερα η Apple παρουσίασε και ίδια χαρακτηριστικά για τα iPhones.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share