Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Olio: Μια εφαρμογή για να σταματήσουμε να πετάμε τρόφιμα!

Πολύ χρήσιμη!

15 Ιουλίου 2018 16:47
Olio: Μια εφαρμογή για να σταματήσουμε να πετάμε τρόφιμα!

Κάθε εβδομάδα διαβάζουμε ένα νέο άρθρο που μας προτείνει να κατεβάσουμε κάποιο app στο κινητό μας. Όμως, πιστέψτε με κανένα απ’ αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί με το Olio.

Τι το ξεχωριστό έχει, λοιπόν, αυτή η εφαρμογή; Το Olio είναι το app που εμπνεύστηκαν δύο γυναίκες απ’ τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χειρίζονται τα τρόφιμα που έχουν περισσέψει και δεν θέλουν πια. Με άλλα λόγια, αυτά που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη σοκ για την αυτοκτονία του 14χρονου στην Αργυρούπολη: Είχε προσχεδιάσει το τέλος του!

Είναι το app που μας λέει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να πετάμε τρόφιμα και να αρχίσουμε να τα μοιραζόμαστε ή ανταλλάσσουμε με κάποιον άλλο που τα έχει ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, το Olio συνδέει χρήστες τόσο με άλλους χρήστες της εφαρμογής όσο και με τοπικές επιχειρήσεις που έχουν άφθονο φαγητό που δεν χρειάζονται πια και συνήθως πάει χαμένο.

Τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες μ’ αυτό το φαγητό; Να το μοιραστούν με εκείνους που το έχουν ανάγκη ή να ανταλλάξουν κάποιο τρόφιμο που δεν θέλουν πια με κάποιο που θέλουν.
Όχι, δεν απαιτεί κανένα ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, αφού το Olio είναι μια αρκετά εύκοληεφαρμογή στη χρήση.

Η αρχική οθόνη χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Food, Non-Food, και Wanted. Στη λίστα με τα τρόφιμα υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος με τρόφιμα και καλό φαγητό που σε διαφορετική περίπτωση κάποιος θα πέταγε και θα πήγαινε χαμένο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι το νησί των φιδιών το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο;

Παράλληλα, το Olio δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει απ’ όπου κι αν βρίσκεται.

Την ίδια στιγμή, δεν περιορίζεται μόνο σε τρόφιμα ή προϊόντα ψυγείου με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης αλλά και σε φρούτα ή λαχανικά που τοπικοί αγρότες παράγουν και που μπορεί να έτυχε να είχαν μια ιδιαίτερα καρποφόρα συγκομιδή και να θέλουν να τη μοιραστούν με άλλους.

Πηγή; ipop.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share