Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παίρνεις μαζί σου το κινητό στο μπάνιο; Μάλλον ήρθε η ώρα να το πετάξεις!

Δεν φαντάζεσαι τι κρύβει!

18 Απριλίου 2018 13:25
Παίρνεις μαζί σου το κινητό στο μπάνιο;  Μάλλον ήρθε η ώρα να το πετάξεις!

Αν είσαι από αυτούς που έχουν τη συνήθεια να παίρνουν μαζί το κινητό τους ακόμα και στο μπάνιο, να παίζουν παιχνίδια και να κλειδώνονται με τις ώρες…τότε τα νέα για σένα είναι άσχημα.
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παίρνεις μαζί σου το κινητό στο μπάνιο; Το ότι κάθεσαι με τις ώρες, χάνεις χρόνο χωρίς λόγο και ίσως θέλει και κάποιος άλλος να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, θα μπορούσαν να είναι μερικοί καλοί και πειστικοί λόγοι. Αλλά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζεις.

Παίρνεις μαζί σου το κινητό στο μπάνιο; Τότε πέτα το…ή καθάρισέ το αμέσως. Ναι, τα μικρόβια φταίνε για όλα! Όταν παίρνεις μαζί σου το κινητό στο μπάνιο τότε το κινητό σου εκτίθεσαι σε ένα σωρό μικρόβια, σύμφωνα με το Health.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Το "στημένο" αγώνισμα, η ομάδα που χάνει την ασυλία και οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Είναι σημαντικό το που αφήνεις το κινητό σου και σε τι εκτίθεται γιατί το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, έχει γίνει προέκταση του χεριού σου και όλα αυτά τα μικρόβια…μάντεψε! Μεταφέρονται σε σένα.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνες, το κινητό σου είναι δέκα φορές πιο βρώμικο και απ’ το κάθισμα της τουαλέτας! Σκέψου ότι όταν παίρνεις το κινητό μαζί σου στην τουαλέτα είναι σαν να ακουμπάς την πιο βρώμικη λεκάνη με τα χέρια σου. Αηδιαστικό; Πολύ!

Θα μου πεις τα μικρόβια βρίσκονται παντού, από το σφουγγαράκι του μπάνιου μέχρι και το τηλεχειριστήριο αλλά αν μπορείς να το αποφύγεις γιατί να μην το κάνεις;

Δεν σημαίνει πως θα αρρωστήσεις μόλις ακουμπήσεις το βρώμικο κινητό σου, κάτι που δεν είναι και απίθανο. Απλώς πρέπει να γνωρίζεις πως όσο κι αν δεν του φαίνεται, το κινητό είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που ακουμπάς καθημερινά και είναι γεμάτο μικρόβια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Ρόδο: Κοίταξαν τη θάλασσα κοντά στην παραλία γuμνιστών και πάγωσαν!

Μάλιστα, όπως έχουν αποδείξει μελέτες στο παρελθόν, το κινητό μας έρχεται σε επαφή με όλες τις επιφάνειες και έχουν εντοπιστεί σοβαρά παθογόνα σ’ αυτό, όπως είναι o Streptococcus ακόμα και E. Coli. Απλώς, έχοντας αυτά τα μικρόβια στο κινητό σου δεν μπορούν να σε βλάψουν αν δεν εισέλθουν στο σύστημά σου.
Επομένως οι λύσεις είναι τρεις:

Να καθαρίζεις σχολαστικά το κινητό σου και συχνά-πυκνά
Να μην το παίρνεις μαζί σου στην τουαλέτα (καιρός είναι να κόψεις αυτή τη συνήθεια)
Να πλένει καλά τα χέρια σου όταν το χρησιμοποιείς

Πηγή: ipop.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share