Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

NASA: Το διαφορετικό πείραμα που ετοιμάζει για το... σπέρμα!

Σε ποια ερωτήματα έρχεται να απαντήσει;

13 Απριλίου 2018 12:20
NASA: Το διαφορετικό πείραμα που ετοιμάζει για το... σπέρμα!

Για πρώτη φορά η NASA ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό πείραμα που θα είναι, όμως, ζωτικό για την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους στο διάστημα.

Θέλοντας να απαντήσει στο κομβικό ερώτημα πώς η έλλειψη βαρύτητας επηρεάζει την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κινούνται και να γονιμοποιούν ένα ωάριο, θα μελετήσει το σπέρμα σε σχετικό πείραμα, με την ονομασία Micro-11, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Προ ημερών στον διαστημικό σταθμό έφθασε με το μεταγωγικό διαστημικό σκάφος Dragon της Space X, ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει δοχεία με κατεψυγμένο σπέρμα ανθρώπου και ταύρου, τα οποία θα ξεπαγώσουν οι αστροναύτες, ώστε να μελετήσουν σε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι παραλίες της Ελλάδας όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους καρχαρίες! Ποιες είναι μια "ανάσα" από την Αθήνα;

Στη συνέχεια το σπέρμα θα επιστρέψει στη Γη, στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, όπου οι επιστήμονες θα κάνουν πρόσθετες αναλύσεις για το πώς έχει επηρεασθεί από τη μικροβαρύτητα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, προηγούμενα πειράματα με σπέρμα ταύρων και ποντικιών δείχνουν ότι τα σπερματοζωάρια ενεργοποιούνται ταχύτερα σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Όμως τα επόμενα βήματα που οδηγούν στη διείσδυση στο ωάριο και στη γονιμοποίησή του, συμβαίνουν πιο αργά ή και καθόλου. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να εμποδίσουν τελικά τη γονιμοποίηση ανθρώπων στο διάστημα.

Γιατί όμως το σπέρμα ταύρου έχει τόση πέραση στα διαστημικά πειράματα; Επειδή, σύμφωνα με τους ερευνητές της NASA, τα σπερματοκύτταρα του ταύρου εμφανίζονται πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα σε δραστηριότητα και μορφολογία σε σχέση με τα ανθρώπινα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια πόλη βυθισμένη στο πένθος: Η Καρδίτσα θρηνεί τον τρίτο νεκρό της, μέσα σε έναν χρόνο, σε τραγωδία των Ένοπλων Δυνάμεων!

Με το πείραμα αυτό, η NASA ουσιαστικά παραδέχεται ότι, αργά ή γρήγορα, το σεξ στο διάστημα θα είναι αναπόφευκτο.

Πάντως σήμερα στον ISS υπάρχουν έξι άνδρες αστροναύτες, οπότε υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να παραχθεί άφθονο φρέσκο ανθρώπινο σπέρμα επί τόπου στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά μάλλον η NASA δεν ήθελε να… κουραστούν.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share