Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέντε χώρες έχουν μέχρι τώρα απαγορεύσει αυτό το ιαπωνικό video game (βίντεο)

20 Μαρτίου 2018 18:54
Πέντε χώρες έχουν μέχρι τώρα απαγορεύσει αυτό το ιαπωνικό video game (βίντεο)

Στην Ιαπωνία κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο για PlayStation4 και Vita και η διάθεσή του στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν προγραμματισμένη για τους πρώτους μήνες του 2018. Όμως το role playing game «Omega Labyrinth Z» μέχρι σήμερα έχει φάει «πόρτα» στην Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιρλανδία. Η τελευταία χώρα που προστέθηκε προ ημερών στη λίστα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τέλος ενός είδους: Πέθανε ο τελευταίος αρσενικός βόρειος λευκός ρινόκερος του κόσμου!


Τι συμβαίνει όμως με το «Omega Labyrinth Z», για να προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις. Μία ματιά στα παρακάτω βίντεο θα σας λύσει τις απορίες, καθώς οι ήρωες του παιχνιδιού δεν είναι πολεμιστές, μάγοι ή ξωτικά όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά κοπέλες (και ανήλικα κορίτσια) που όσο αποκτούν δυνάμεις τόσο μεγαλώνει... το στήθος τους.


Ακόμη και αυτό θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό και το παιχνίδι να χαρακτηριστεί κατάλληλο από 18 ετών και πάνω (όπως τόσα και τόσα άλλα), ωστόσο αυτό που ενόχλησε περισσότερο το βρετανικό Video Standards Council ήταν το εξής (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του): «Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε σχολικό περιβάλλον και η πλειοψηφία των χαρακτήρων είναι νεαρά κορίτσια – ένα από αυτά μάλιστα αναφέρεται ως πρωτοετής και κρατάει λούτρινο αρκουδάκι. Το παιχνίδι ξεκάθαρα προωθεί την σεξουαλικοποίηση των παιδιών μέσα από τη σεξουαλική διάδραση του παίκτη και των χαρακτήρων».


Στις ΗΠΑ το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει με τον χαρακτηρισμό «Mature» που σημαίνει ότι θα είναι κατάλληλο για παίκτες από 17 ετών και άνω.

Πηγή: reader.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share