Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το τίμημα είναι βαρύ: Startup υπόσχεται να κάνει… upload τον εγκέφαλό μας!

15 Μαρτίου 2018 08:42
Το τίμημα είναι βαρύ: Startup υπόσχεται να κάνει… upload τον εγκέφαλό μας!

Μοιάζει βγαλμένο από σενάριο μακάβριας ταινίας επιστημονικής φαντασίας:

Μια startup στις ΗΠΑ υπόσχεται στους υποψήφιους πελάτες ότι μπορεί να κάνει upload σε cloud τον εγκέφαλό τους χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνολογία που έχει ήδη δοκιμαστεί σε κουνέλια. Το μόνο πρόβλημα, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι… 100% θανατηφόρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τατουάζ»: Η Τατιάνα αποκαλύπτει στον Τόνυ τα στοιχεία του γρίφου του «Γενάρη»! Συγκλονιστικές εξελίξεις σήμερα, 15/3!

Σύμφωνα με τον Guardian, η Nectome, που ιδρύθηκε το 2016 από ένα ζευγάρι ερευνητών τεχνητής νοημοσύνης του ΜΙΤ, ελπίζει να προσφέρει μια διαδικασία συντήρησης του εγκεφάλου. Ωστόσο για να γίνει αυτό με επιτυχία η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί τη στιγμή του θανάτου του ανθρώπου ή να… αποτελέσει την αιτία του θανάτου.

Πάντως οι εκπρόσωποι της εταιρείας επισημαίνουν ότι η υπηρεσία τους μπορεί να είναι νόμιμη σε πολιτείες των ΗΠΑ, όπου ισχύουν οι νόμοι της ευθανασίας, ωστόσο προβλέπουν πως δεν θα κάνουν χρήση της εν λόγω τεχνολογίας μέχρι το 2021.

Επίσης, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες κρυοσυντήρησης, η Nectome δεν έχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδο για «επαναφορά» του εγκεφάλου που αποθηκεύει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (15/03) από την Άντα Λεούση!

Η ίδια πάντως επισημαίνει πως ελπίζει να δημιουργήσει μια προσομείωση ενός βιολογικού νευρολογικού δικτύου γύρω στο 2024. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για τον αν ο αποθηκευμένος εγκέφαλος θα έχει τη δυνατότητα να «επικοινωνεί» με τον έξω κόσμο.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share