Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η μεγάλη αλλαγή που έγινε σε Instagram και Snapchat εδώ και λίγες ώρες και σίγουρα δεν το έχεις πάρει είδηση!

12 Μαρτίου 2018 12:25
Η μεγάλη αλλαγή που έγινε σε Instagram και Snapchat εδώ και λίγες ώρες και σίγουρα δεν το έχεις πάρει είδηση!

Αυτός είναι ο λόγος που Instagram και Snapchat απέσυραν τα GIFs από τα Stories και θα σου λύσει την απορία γιατί δεν μπορείς τις τελευταίες ώρες να χρησιμοποιήσεις τα GIFs στα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, το Instagram και το Snapchat απέσυραν τα GIFs από τα Stories, όταν ένας χρήστης ανακάλυψε ότι οι χρήστες των social media θα μπορούσαν να ανεβάσουν ένα ρατσιστικό GIF.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή - βόμβα στον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο: Οι ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν... δολοφονία! Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις (video)

Τόσο το Instagram όσο και το Snapchat πρόσθεσαν τα Giphy στα Stories, προκειμένου οι χρήστες να προσθέτουν GIF από τη βιβλιοθήκη στις ιστορίες τους.

Η Lyauna Augmon σε ανάρτησή της στο Twitter δημοσίευσε το screenshot από το ρατσιστικό GIF και κάλεσε τον ιδρυτή του Instagram, Kevin Systrom να το αποσύρει από την πλατφόρμα. Το GIF φέρεται να εμφανιζόταν κάθε φορά που κάποιος έψαχνε τη λέξη “Crime”.

This blatant RACISM @instagram @kevin is unacceptable. When you search ‘crime’ for gifs, a “Nigger crime death counter” appears with a MONKEY cranking it & a white guy telling the “bonzo” to watch the numbers #Instagram #blacklivesmatter @TheAffinityMag REMOVE & APOLOGIZE NOW pic.twitter.com/dOnJFBcHCW

— Lyauna Augmon (@LyaunaAugmon) March 7, 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιγκουίνος γυρίζει σπίτι και πιάνει την γυναίκα του με άλλον: Το ξύλο που ακολούθησε ούτε που το φαντάζεσαι! (video)

Το Giphy επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του, ενώ στους όρους αναφέρεται ότι οι χρήστες δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν περιεχόμενο που είναι καταχρηστικό, άσεμνο, προσβλητικό ή χυδαίο.

Σε δήλωση του, εκπρόσωπος του Giphy ανέφερε ότι θα αποσύρουν το προσβλητικό GIF από την αναζήτηση. Σε δηλώσεις του στην TechCrunch, το Snapchat με τη σειρά του ανέφερε ότι αποσύρουμε προσωρινά την επιλογή Giphy στα Stories “ενώ περιμένουμε από την ομάδα του Giphy να το ελέγξει”. Το Instagram ανέφερε επίσης ότι θα κάνει το ίδιο.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share