Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

WIND Fiber, το Internet του αύριο… σήμερα!

24 Νοεμβρίου 2017 14:21
WIND Fiber, το Internet του αύριο… σήμερα!

Γρηγορότερο, καλύτερο και πιο απολαυστικό Internet από ποτέ

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2017. Το πιο γρήγορο Internet από ποτέ φέρνει από σήμερα η WIND στο σπίτι και στις επιχειρήσεις, με τις υπηρεσίες WIND Fiber.
Χάρη στις δυνατότητες των υπηρεσιών WIND Fiber το download & το upload δεδομένων από το διαδίκτυο γίνεται πιο γρήγορα από ποτέ, το streaming είναι αδιάλειπτο και το buffering αποτελεί παρελθόν.

Είτε πρόκειται για Live μετάδοση, είτε για upload φωτογραφιών ή βίντεο, είτε για αποστολή πολύ μεγάλων αρχείων, η πολύ μεγάλη ταχύτητα που προσφέρει η οπτική ίνα δίνει όλη τη δύναμη στον χρήστη. Το Wi-Fi γίνεται πιο ισχυρό από ποτέ και μοιράζει υψηλές ταχύτητες σε όλο το σπίτι. Πλέον μπορούν οι χρήστες να συνδέσουν πολλαπλές συσκευές στο δίκτυο ταυτόχρονα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Οι υπηρεσίες WIND Fiber είναι διαθέσιμες σε 800.000 γραμμές σε όλη την Ελλάδα δίνοντας για πρώτη φορά σταθερές ταχύτητες 100 & 200 Mbps.

Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND.

Τα πακέτα WIND Fiber για τον οικιακό χρήστη είναι

για απεριόριστο Internet στα 100 Mpbs, Απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά & 1500’ προς κινητά WIND / Q με μηνιαίο πάγιο 42€

για απεριόριστο Internet στα 200 Mpbs, Απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά, 1500’ προς κινητά WIND / Q & 1500’ προς τα υπόλοιπα κινητά με μηνιαίο πάγιο 62€

Μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με triple Play πακέτα ενώ ειδικά πακέτα έχουν διαμορφωθεί για τους Εταιρικούς Πελάτες και τους Επαγγελματίες.
«Από σήμερα αλλάζει τελείως η εμπειρία που είχε ο καθένας μας στη χρήση του σταθερού Internet» δήλωσε σε σχετική εκδήλωση για τα ΜΜΕ, ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND.

«Η WIND είναι ο πρώτος πάροχος που εγκαινιάζει τις υπηρεσίες οπτικών ινών προς τον τελικό χρήστη στην Ελλάδα. Σχεδιάσαμε τα πακέτα με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι προσιτά σε όλους τους καταναλωτές και παράλληλα συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας στην ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών ώστε να προστίθενται συνεχώς νέες περιοχές διαθεσιμότητας των υπηρεσιών.

Οι μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι αρχιτεκτονικές οπτικών ινών που επιλέξαμε (FTTC/H) σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες πρόσβασης (Vplus & G.fast) προσφέρουν υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR, και δίνουν νέα ώθηση στις καθημερινές εμπειρίες και τις παραγωγικές δυνατότητες των πολιτών και των επιχειρήσεων» συμπλήρωσε ο κ. Τζωρτζακάκης.

Ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών
Προχωράει εντός χρονοδιαγράμματος η δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών της WIND, μια επένδυση που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019. Ήδη έχει ολοκληρωθεί στο 100% το δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα ενώ σημαντική είναι η πρόοδος στην Αττική που θα συνεχιστεί εντατικά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Αντίστοιχα, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στη Λάρισα. Το 2019 θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.


Οι υποδομές νέας γενιάς που δημιουργεί η WIND είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.
Ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος χονδρικής στην Ελλάδα
Έχοντας προχωρήσει πρώτη σε κατασκευή και λειτουργία πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών ήδη από τα μέσα του 2017, η WIND ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του ιδιόκτητου δικτύου της στις γεωγραφικές περιοχές αμέσως μετά τη σχετική έγκριση της ΕΕΤΤ και σήμερα γίνεται ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος που δίνει υπηρεσίες χονδρικής στη χώρα μας, καθώς επίσης και ο πρώτος πάροχος που δίνει υπηρεσίες FTTH στη χώρα.
«Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία του οργανισμού μας ώστε να μην πάει καμία μέρα χαμένη μετά από την έγκριση των πλάνων μας. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε υπηρεσίες χονδρικής από το δικό μας δίκτυο οπτικών ινών σε όποιο πάροχο μας το ζητήσει. Γυρίζουμε σελίδα στην αγορά της σταθερής, πρακτικά και συμβολικά» σημείωσε ο κ. Τζωρτζακάκης.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share