Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

H Google μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω: Ώρα για... φιδάκι!

28 Σεπτεμβρίου 2017 09:19
H Google μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω: Ώρα για... φιδάκι!

Είναι το παιχνίδι που αγάπησαν όσοι είχαν στην κατοχή τους τα πρώτα κινητά, αφού το πρώτο παιχνίδι που υπήρχε σε αυτά ήταν το... φιδάκι. Το φιδάκι κυνηγά σε μια συγκεκριμένη έκταση μήλα. Όσο τρώει μήλα, τόσο μεγαλώνει και το μέγεθός του και τόσο δυσκολεύει την παραμονή του στην έκταση, αφού αν χτυπήσει την ουρά του πεθαίνει.

Η Google που χθες έκλεισε τα 19 της χρόνια το γιόρτασε με έναν ιδιαίτερο… τροχό της τύχης και παιχνίδια βγαλμένα από παλαιότερα Doodles. Γράφοντας στην αναζήτηση «φιδάκι» οι χρήστες της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης μπορούν να παίξουν -μεταξύ άλλων- το αγαπημένο σε όλους παιχνίδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρκίνος πρωκτού: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

H Google, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών, αποτέλεσε έμπνευση των Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, όταν το 1996 έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.
Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πολυτάραχη ζωή της Αλόμα: Ο βιασμός του 9χρονου Χαράλαμπου που έγινε γυναίκα και πέθανε άνδρας! (photos)

Τον Σεπτέμβριο του 1998, ιδρύθηκε η ιδιωτική εταιρεία Google η οποία είχε αρχικά ως βάση ένα γκαράζ στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια.

Τον Αύγουστο του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο, ενώ το 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια.

 

Ροή ειδήσεων

Share