Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαδαγασκάρη: Αυτό είναι το εξωτικό νησί που γυρίζεται το Nomads! (videos)

Εξωτική αλλά και άγρια ομορφιά!

7 Νοεμβρίου 2018 10:45
Μαδαγασκάρη: Αυτό είναι το εξωτικό νησί που γυρίζεται το Nomads! (videos)

Το nomads είναι μια ελληνική εκδοχή του κολομβιανού ριάλιτι επιβίωσης Desafio και προβάλλεται στην Ελλάδα από πέρυσι!

Ο πρώτος κύκλος, με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, έκανε πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017.Τα γυρίσματα έγιναν στο Παλαουάν των Φιλιππίνων και είχαν διάρκεια συνολικά 12 βδομάδες.

Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου 2018, με παρουσιαστές τον Σάββα Πούμπουρα και τον Γιώργο Λέντζα, ενώ τα γυρίσματα γίνονται στη Μαδαγασκάρη.

Πάμε να γνωρίσουμε τον μέρος όπου γίνονται τα φετινά γυρίσματα...Πρόκειται για ένα μέρος με εξωτική αλλά και άγρια ομορφιά, ενώ είναι το τέταρτο σε μέγεθος μεγαλύτερο νησί του κόσμου.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται απέναντι από την νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής δημιουργώντας με την ακτή της Μοζαμβίκης τον δίαυλο της Μαδαγασκάρης συνολικού μήκους 980 μιλίων, μεγίστου εύρους 360 μιλίων και ελαχίστου 250 μιλίων.

Πρωτεύουσα του κράτους είναι η Ανταναναρίβο. Η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στη γεωργία, στην αλιεία και στον τουρισμό. Η χωρά αυτή, απέκτησε την ανεξαρτησία της στις 26 Ιουνίου το 1960 από τη Γαλλία, της οποίας και υπήρξε αποικία, ενώ την τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από πολιτικές ταραχές, με αποκορύφωμα δύο κρίσεις εξουσίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και σε αντιπολίτευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάρθηκε η απόφαση: Μετρητά τέλος!

Ωστόσο, πολλά είναι τα περιβαλλοντικά πάρκα της περιοχής όπως το Εθνικό Πάρκο Ισάλο, το Εθνικό Πάρκο Ρανομαφάνα και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Τσίνγκι Ντε Μπεμαράχα, με τους εντυπωσιακούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, το οποίο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1990.

Ακόμη, το νησί αναγνωρίζεται και ως ένας από τους 10 τόπους υψηλής βιοποικιλότητας στον κόσμο, αφού απαντώνται περίπου τα 12.000 είδη φυτών.

Σύμφωνα με τη wikipedia, υπολογίζουν τον αριθμό των ειδών από 8.500 είδη φυτών σε 10.000 ή και ακόμα σε 12.000 είδη, εκ των οποίων το 70% – 80% ή και σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ενδημικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Από 1η Δεκεμβρίου η ΔΕΗ θα σου χρεώνει ΚΑΙ το χαρτί που τυπώνει τον λογαριασμό!

Παλαιότερα, η βλάστηση στο νησί ήταν εκτεταμένη, σε αντίθεση με σήμερα, αφού οι δασικές πυρκαγιές, η μειωμένη παραγωγικότητα του εδάφους και η διάβρωση του εδάφους απειλούν τη χλωρίδα του νησιού.

Η Μαδαγασκάρη ξεχωρίζει και για τις πανέμορφες παραλίες της, τα πρασινογάλανα νερά της. Οι αμμουδιές με τα ονόματα Lokaro, Ramena, Antsanitia, είναι μερικές από τις πιο γνωστές, ενώ ιδιαίτερη ομορφιά έχει και το ο Νόσι Μπε.

Όσον αφορά το φαγητό; Εκεί βασική τροφή είναι το ρύζι, ενώ στα νοτιοδυτικά της χώρας αντικαθίσταται το ρύζι με ξερό καλαμπόκι.

Η κουζίνα της Γαλλίας, της Κίνας και της Ινδίας έχουν επηρεάσει και την κουζίνα της Μαδαγασκάρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαιώνεται η βόμβα: Τελειώνει το νούμερο 1 όνομα από τον Alpha!

Τα πολύ καυτερά φαγητά δεν είναι ευρύτερα δημοφιλή στο νησί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Αφρικής, ωστόσο σερβίρονται σάλτσες, μάνγκο σε τουρσί, λεμόνι και άλλα φρούτα, που λέγονται achards. Πολύ δημοφιλής στην περιοχή των Υψιπέδων είναι η σαλάτα με πράσινα φασόλια, λάχανο και καρότα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share