Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επίγειος παράδεισος: Το νησί που δεν γνωρίζουν πολλοί, αλλά όλοι θα ήθελαν να επισκεφθούν!

Ποια Χαβάι και ποιες Μαλβίδες...

21 Απριλίου 2018 10:00
Επίγειος παράδεισος: Το νησί που δεν γνωρίζουν πολλοί, αλλά όλοι θα ήθελαν να επισκεφθούν!

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς ως παράδεισο, μοιάζει περισσότερο με τις Μαλβίδες, τα Φίτζι, την Χαβάη... Ένας travel blogger, όμως, που είναι η δουλειά του να αναζητεί επίγειους παραδείσους, ανακάλυψε ένα νησί, την Ραροτόνγκα, ένα από τα νησιά Κουκ. Αυτές είναι οι συμβουλές του για ένα μαγευτικό ταξίδι!

Που είπαμε ότι βρίσκεται;

Οι Νήσοι Κουκ, αποτελούμενοι από 15 μεμονωμένα νησιά, βρίσκονται στο νότιο Ειρηνικό ωκεανό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, μεταξύ της Αμερικανικής Σαμόα και της Γαλλικής Πολυνησίας. Είναι ταυτόχρονα και απομονωμένο, αλλά και συνδεδεμένο με τον κόσμο μέσω του του διεθνές αεροδρομίου Rarotonga, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές από τα νησία.

Που θα μείνεις;

Απολαύστε την ομορφιά του νησιού - σε όλη την υπαίθρια δόξα της - και μείνετε στο Ikurangi Eco Retreat. Το Glamping, όπως το αποκαλούν πολλοί, σε σκηνές σαφάρι και ξυπνώντας με φρέσκο πρωινό στο κατώφλι σου και με υπαίθριο ντους για να ολοκληρώσεις την εμπειρία, θα το κάνει σχεδόν αδύνατο σκεφτείς τα email σου (και μάλλον θα πρέπει να αποσυνδεθείς μιας και η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας δεν παρέχει κάλυψει εκεί.).

Τι θα κάνεις;

Μια λέξη. Χαλάρωσε, χαλάρωσε και ξαναχαλάρωσε. Φεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας και ενώ βρίσκεσαι σε ένα ονειρεμένο τοπίο, μπορείς απλώς να ξαπλώσεις να κοιτάζεις την θέα και να αποβάλεις όλο το άγχος που σου έχουν προκαλέσει οι υποχρεώσεις σου. Βέβαια, αν θες να κάνεις κάτι παραπάνω από ξεκούραση, μπορείς να δοκιμάσεις το "island hopping". Αν είσαι Έλληνας, ξέρεις τι ακριβώς είναι. Το να "πετάγεσαι" από νησί σε νησί! Μια μικρή πτήση με το αεροπλάνο, 45λεπτών, θα σε ταξιδέψει στο Αϊτουτάκι, σε ένα άλλο νησί των Κουκ, με την ονειρεμένη λίμνη. Αν είσαι πιο περιπετειώδης, μπορείς να δοκιμάσεις καταδύσεις με αναπνευστήρα στα κριστάλινα νερά ή Atving στις λάσπες. Επιπλέον η Ραροτόνγκα έχει δυο μπιραρίες, για να απολάυσεις και την τοπική μπύρα!

Πότε να πας!

Όποτε θέλεις. Ο καιρός είναι πάντα καλός, εκτός από ελάχιστη βροχή τις κρύες εποχές. Αλλά η Ραροτόνγα είναι ασυζητητί ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share