Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Top Ευρωπαικοί προορισμοί που "πνίγονται" από τους τουρίστες!

13 Μαρτίου 2018 12:25
Top Ευρωπαικοί προορισμοί που

Πολλοί διάσημοι τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης αναζητούν νέους τρόπους και λύσεις, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τις ορδές τουριστών που καταφτάνουν καθημερινά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία: Όταν ο Χρήστος Σιμαρδάνης μιλούσε για την... κηδεία του!

Πόλεις όπως η Βενετία, το Ντουμπρόβνικ και η Βαρκελώνη βλέπουν καθημερινά τεράστια πλήθη να φτάνουν στα αεροδρόμιά και στα λιμάνια εξαιτίας των φτηνών εισιτηρίων που υπάρχουν. Οι όλο και περισσότερες φτηνές πτήσεις αύξησαν τις διεθνείς αφίξεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Κροατία σε πάνω από 10% τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ντόπιοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τον υπερπληθυσμό τουριστών γεγονός που τους αναστατώνει και δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα. Οι ορδές τουριστών μπορεί να είναι ενοχλητικές και για τους ίδιους τους τουρίστες. Εννέα τοις εκατό των ταξιδιωτών που έλαβαν μέρος σε σχετική έρευνα δήλωσαν ότι ο υπερπληθυσμός επηρέασε την ποιότητα των ταξιδιών τους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, επειδή λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να αποτελέσει ένα στοπ στον τουρισμό, οι αρμόδιοι προσπαθούν να κατευθύνουν τις τουριστικές ροές μακριά από τα πιο δημοφιλή τους αξιοθέατα.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Ντουμπρόβνικ, το οποίο σκοπεύει να δημιουργήσει μια εφαρμογή για smartphone μέχρι τα τέλη του 2018 που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνονται πότε τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης είναι γεμάτα και να προτείνει εναλλακτικά αξιοθέατα έξω από τα τείχη της πόλης. Σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει ένα σύστημα κατανομής αυτοκινήτων για να προσελκύσει τουρίστες να εξερευνήσουν τις γύρω περιοχές.

Η Βαρκελώνη, αντίστοιχα, επεξεργάζεται ένα σχέδιο μάρκετινγκ με τις περιοχές γύρω από την πόλη, με στόχο να προωθηθούν αξιοθέατα και των γύρω περιοχών, για να περιοριστεί η αύξηση των τουριστών σε σημεία όπως η εκκλησία Sagrada Familia ή η λεωφόρος Las Ramblas.

Η Βενετία έχει θεσπίσει νέους κανόνες που απαιτούν από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να ακολουθούν μια λιγότερο τουριστική διαδρομή προς το βιομηχανικό λιμάνι της Marghera, αντί να περιλαμβάνουν στις διαδρομές τους τη συνηθισμένη στάση και πέρασμα από την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Ακόμα και η Νέα Υόρκη έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους τουρίστες να εξερευνήσουν περιοχές και αξιοθέατα πέρα ​​από το Μανχάταν και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Προσπαθεί επίσης, να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των μηνών εκτός τουριστικής περιόδου, όπως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Πηγή: perierga.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share