Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να πάτε!

6 Δεκεμβρίου 2017 20:12
Χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να πάτε!

Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη είναι συνώνυμα του χιονιού, των παραδόσεων, των στολισμένων δρόμων, των υπάιθριων χριστουγεννιάτικων αγορών… Ορισμένες πόλεις γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε μεγάλο βαθμό, κάτι που φαίνεται σε κάθε γωνιά τους, άλλες εντυπωσιάζουν με τα περίεργα έθιμά τους και μερικές απλώς είναι στα καλύτερά τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους. Δείτε τις 7 ωραιότερες χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές πόλεις και μπέιτε σε εορταστικό κλίμα.

Βιέννη, Αυστρία

Είναι δύσκολο να βρείτε μια πόλη που να γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τέτοια χάρη και κομψότητα όπως η Βιέννη. Οι κομψές χριστουγεννιάτικες αγορές, η γοητεία του στολισμού στους δρόμους δίνουν στην πόλη μια μαγευτικήεικόνα, ενώ η αυτοκρατορική της αρχιτεκτονική – που κοσμείται με λαμπερά φώτα – δημιουργεί ένα θαυμάσιο σκηνικό.

Κοπενχάγη, Δανία

Τα Χριστούγεννα βρίσκουν την Κοπεγχάγη γεμάτη με λαμπερά φώτα και εορταστικό πνεύμα, που συνδυάζονται ιδανικά με τη δανέζικη αισθητική, κάνοντας την εμπειρία του ταξιδιού αυτή την εποχή μοναδική. Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη με χριστουγεννιάτικες αγορές και καλαίσθητες διακοσμήσεις, εκπέμποντας μια όμορφη ατμόσφαιρα

Ροβανιέμι, Λαπωνία

Με τα αλλόκοτα παγωμένα τοπία, τα έντονα φωτισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα περίτεχνα γλυπτά από πάγο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ροβανιέμι είναι το πιο χριστουγεννιάτικο μέρος στη Γη. Και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης ζει μόλις 8 χιλιόμετρα από εκεί, προσθέτει επιπλέον στοιχεία στη γοητεία της.

Νυρεμβέργη, Γερμανία

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος τη Νυρεμβέργη είναι τα Χριστούγεννα, όταν η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό παραμύθι. Διαθέτοντας μία από τις παλαιότερες και πιο εντυπωσιακές αγορές των Χριστουγέννων στη Γερμανία, αυτή η γραφική μεσαιωνική πόλη της Βαυαρίας καλωσορίζει τους επισκέπτες της με ένα πλήθος παραδόσεων και δραστηριοτήτων.

Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα, το γοτθικό παραμύθι της Ευρώπης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με λάμψη και μεγαλοπρέπεια, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική της, προσφέροντας ένα πραγματικά δραματικό σκηνικό για να απολαύσετε αρωματικό κρασί, να κάνετε μια περιήγηση στα αξιοθέατα.

Λονδίνο Αγγλία

Πηγή: perierga.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share