Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρυμμένο ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους: Το άγνωστο χωριό 2 ώρες από την Αθήνα που θα λατρέψεις!

15 Νοεμβρίου 2017 12:00
Κρυμμένο ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους: Το άγνωστο χωριό 2 ώρες από την Αθήνα που θα λατρέψεις!

Το άγνωστο χωριό δυο ώρες από την Αθήνα που θα λατρέψεις!

Κρυμμένο ανάμεσα σε τρεις καταπράσινους λόφους, σε υψόμετρο 700 μέτρων, είναι δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς.

Οι περισσότεροι ταξιδεύουν με προορισμό είτε την Στεμνίτσα είτε την Καρύταινα που είναι σχετικά δίπλα του και αυτό το αγνοούν.

Μεγάλο λάθος.

Το Ελληνικό Αρκαδίας ή Μουλάτσι είναι ένα χωριό πραγματικό κόσμημα που αξίζει να κάνεις μια στάση για να το ανακαλύψεις και να ζήσεις την αυθεντική ομορφιά της ορεινής Αρκαδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεργάτης της Φαίης Σκορδά παραλίγο να πνιγεί από τον χείμαρρο στη Νέα Πέραμο! (video)

Είναι τόσο όμορφο που φτάνοντας, έχεις την εντύπωση πως βρίσκεται κατά λάθος μέσα στο σκηνικό κάποια κινηματογραφικής ταινίας. Όλα είναι παραδοσιακά, γραφικά και άριστα συντηρημένα.

Άλλωστε το χωριό αποτελεί προστατευόμενο οικισμό ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος (βλέποντας τις φωτογραφίες είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή: Νέα στάση εργασίας στο Μετρό για σήμερα! Δείτε πότε

Ένα χωριό ιδανικό για αυτούς που αναζητούν σύντομες και ονειρεμένες διακοπές δίπλα στη φύση, με μερικά από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου σε απόσταση αναπνοής.

Παντού βλέπεις παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με κεραμίδια, λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινες βρύσες και όμορφες πλατείες με δέντρα και μικρά, γραφικά μαγαζάκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή - βόμβα στην δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Δεν ήταν μόνος του ο δολοφόνος; Τι ανακάλυψαν οι Αρχές στο νεκροταφείο;

Εντύπωση προκαλεί το επιβλητικό σχολείο, χτισμένο από πέτρα το 1932, με το επιβλητικό άγαλμα της Αθηνάς πάνω από το προαύλιο και το ηρώο αφιερωμένο στους πεσόντες ακριβώς απέναντί του.

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι και τα πηγάδια: Πέτρινα, καλοδιατηρημένα με όμορφα σιδερένια διακοσμητικά, που σε ταξιδεύουν σε παλαιότερες εποχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: "Ο μαλ... με την σφεντόνα": Αδιανόητο κράξιμο στον Μάνο Πίντζη!

Αλλά δεν θα μείνεις μόνο στο χωριό. Πολύ κοντά του υπάρχουν συναρπαστικά αξιοθέατα που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Η Αρχαία Γόρτυνα, όπου βρίσκονται τα θεμέλια του ναού του Ασκληπιού και των ιαματικών λουτρών του, το πανέμορφο γεφύρι «του Κόκκορη», ο αρχαιολογικός χώρος «Ελληνικό» απ’ όπου πήρε και το όνομά του το χωριό, αλλά και το ιστορικό μοναστήρι του Προδρόμου, που είναι λαξεμένο σε ένα σπήλαιο πάνω από τον Λούσιο είναι μόνο μερικά από αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματική διάσωση επιβατών λεωφορείου στην Ελευσίνα! - Βυθίστηκαν σε χείμαρρο λάσπης! (Photo)

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share