Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

H πόλη όπου οι νεκροί είναι 1.000 φορές περισσότεροι από τους ζωντανούς! (photos)

15 Οκτωβρίου 2017 17:44
H πόλη όπου οι νεκροί είναι 1.000 φορές περισσότεροι από τους ζωντανούς! (photos)

Μπορεί η πόλη της Colma να υπάρχει από τα τέλη του 19ου αιώνα, όμως σαν πόλη ιδρύθηκε το 1924. Σαν νεκρόπολη καλύτερα. Αλλά θα φτάσουμε αργότερα σε αυτό.

Την εποχή του πυρετού του χρυσού, η Καλιφόρνια γέμισε με επίδοξους χρυσοθήρες. Η περιοχή του Σαν Φρανσίσκο ( η Colma είναι κοντά) γέμισε με κόσμο αλλά και με αρρώστιες. Και φυσικά απληστία. Οι νεκροί ήταν πολλοί και τα νεκροταφεία του Σαν Φρανσίσκο είχαν γεμίσει. Το 1900, το συμβούλιο του δήμου, ψήφισε πως δεν μπορεί να χτιστεί άλλο νεκροταφείο στα όρια της πόλης. Το 1912 αποφάσισε πάλι να και να μεταφέρει τους σορούς των νεκρών σε άλλο μέρος. Από τα 27 νεκροταφεία που είχε στις αρχές του αιώνα, το 1942, είχαν μείνει μόνο δυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα δίαιτα των «8 ωρών» που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ! Την προτείνουν γκουρού και διατροφολόγοι

Το Colma ήταν μια περιοχή που επιλέχτηκε για να γίνει ένα από τα «νεκροταφεία του Σαν Φρανσίσκο». Οι κάτοικοί του είναι μόλις 1.792, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνάει το 1, 5 εκατομμύριο και να αυξάνεται συνεχώς, καθώς τουλάχιστον 75 νεκροί την ημέρα μεταφέρονται σε ένα από τα 17 νεκροταφεία του Colma!


Οι περισσότεροι κάτοικοι από το 1941 και έπειτα, απασχολούνταν στα νεκροταφεία της περιοχής και για 40 χρόνια, αυτή ήταν ίσως η μόνη μεγάλη πηγή εισοδημάτων της πόλης. Από τα μέσα της δεκαετία του 1980, κάποια καταστήματα και αρκετές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων άρχισαν να ξεπετάγονται, σπάζοντας την μονοτονία του εργασιακού τοπίου. Παρολ’ αυτά η Colma σε λίγο καιρό θα έχει περίπου 1.000 νεκρούς ανά ζωντανό κάτοικο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία της μητέρας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share