Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μια επίσκεψη θα σας πείσει: Αυτές είναι οι 10 πιο όμορφες λιλιπούτειες πόλεις του κόσμου! (Photo)

13 Οκτωβρίου 2017 11:26
Μια επίσκεψη θα σας πείσει: Αυτές είναι οι 10 πιο όμορφες λιλιπούτειες πόλεις του κόσμου! (Photo)

Κάθε ταξιδιώτης έχει το προσωπικό του γούστο. Κάποιοι θέλουν να κάνουν αναρρίχηση και κάποιοι απλά να χαλαρώσουν σε μια παραλία. Σε άλλους αρέσει η φωτογραφία και σε άλλους το καλό φαγητό και το κρασί.

Ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν τις πολυσύχναστες πόλεις για τον προορισμό τους, το Insider παρουσιάζει μικρές πόλεις που προσφέρουν μια πιο χαλαρή αίσθηση και μια απαράμιλλη γοητεία.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλές μικρές πόλεις με μια ατμόσφαιρα που αποπνέει την αίγλη του παρελθόντος, απίστευτα τοπία και μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους ταξιδιώτες. Μικρή πόλη θεωρείται αυτή που έχει πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους ή και λιγότερους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Απίστευτο κράξιμο στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «O μπουχέσας! Έπαθε Τσίπρα!»

Colmar, Γαλλία

Μια πόλη για τους ρομανικούς. Αυτή η μικρή γαλλική πόλη, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι του Hans Christian Andersen. Περιηγεηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια και στα πολύχρωμα ή ανακαλύψτε την πόλη κάνοντας μια βαρκάδα στη “μικρή Βενετία”, τον ποταμό της πόλης. Κατά μήκος της περίφημης γαλλικής διαδρομής κρασιού της Αλσατίας, αξίζει να εξερευνήσετε τα οινοποιεία της περιοχής και να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά.

San Sebastian, Ισπανία

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Αυτή η μικρή παραλιακή πόλη στη βόρεια Ισπανία μπορεί να είναι ο καλύτερος προορισμός για φαγητό στον κόσμο. Το Σαν Σεμπαστιάν φιλοξενεί δύο από τα κορυφαία 30 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, το Mugaritz και το Arzak, ενώ υπάρχουν και άλλα εφτά εστιατόρια με αστέρι Michelin στην περιοχή. Αν το καλό φαγητό δεν είναι το στοιχείο σας ή σας πέφτει λίγο ακριβό, υπάρχουν επίσης δεκάδες pintxos μπαρ, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα αντίστοιχα τάπας του βορρά με ψαρικά και κρεατικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαββατοκύριακο για... παραλίες! Δεν φαντάζεστε τι καιρό θα κάνει για την εποχή!

Voss, Νορβηγία

Για τους φυσιολάτρες. Αυτή η μικρή νορβηγική πόλη ενδείκνυται για όσους αγαπάνε τη φύση. Εξερευνήστε το Tvindefossen, έναν πανέμορφο καταρράκτη ύψους περίπου 152 μέτρων, περπατήστε το καταπληκτικό φαράγγι Bordalsgjelet και κάντε ράφτινγκ στο ποτάμι Stranda. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάστε μια κρουαζιέρα για να δείτε μερικά από τα πιο διάσημα φιορδ της Νορβηγίας, το Sognefjord και το Hardangerfjord. Μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο για το Bergen της Νορβηγίας, στον διάσημο σιδηρόδρομο Flåm, πραγματοποιώντας μία από τις πιο γραφικές βόλτες τρένων στον κόσμο.

Morro de São Paulo, Βραζιλία

Για τους λάτρεις των χαλαρών διακοπών. Ξεχάστε το Ρίο Ντε Τζανέιρο και κατευθυνθείτε στο χωριό Morro de São Paulo, που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού Tinharé της Βραζιλίας. Οι αργοί ρυθμοί της πόλης τον καθιστούν τον τέλειο προορισμό για τους ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από το πλήθος. Ελέγξτε την παραλία Quarta Praia για ηρεμία ή αν θέλετε λίγο περισσότερο κόσμο κατευθυνθείτε προς την παραλία Segunda Praia, η οποία είναι γεμάτη με παραλιακά μπαρ και πωλητές που πωλούν φρέσκα κοκτέιλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου από την Άση Μπήλιου! (video)

Bruges, Βέλγιο

Για τους λάτρεις της ιστορίας. Οι Βίκινγκς ίδρυσαν αυτή τη γοητευτική βελγική πόλη τον 9ο αιώνα. Μαζί με την ιστορία της, η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της Μπριζ είναι από τις πιο εντυπωσιακές του κόσμο. Ανεβείτε τα 366 σκαλοπάτια μέχρι το Κάστρο της Μπριζ, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και εξερευνήστε την Gothic Basilica of the Holy Blood, που ολοκληρώθηκε τον 12ο αιώνα.

Matamata, Νέα Ζαλανδία

Για τους φανατικούς του “Άρχοντα των Δχτυλιδιών”. Αν αυτό το μέρος σας φαίνεται οικείο, είναι επειδή αυτή είναι η παρτίδα των Χομπιτς, όπου έγιναν τα γυρίσματα της γνωστής τριλογίας. Η Mamata βρίσκεται στο όμορφο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας και οι καταπράσινοι λόφοι της και τα 44 πολύχρωμα σπίτια Χόμπιτ την καθιστούν εξίσου εκπληκτική όπως και στις ταινίες.

Traverse City, Μίσιγκαν

Για τους λάτρεις του κρασιού. Βρίσκεται στον ίδιο παράλληλο τη Μπορντό της Γαλλίας και παράγει παρόμοια κρασιά, αλλά πολύ φθηνότερα. Η περιοχή, η οποία κατέχει την 13η θέση στην αμερικανική οινοπαραγωγή, έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα λευκά κρασιά της, όπως το Chardonnay και το Pinot Grigio. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο γνωστή και για τους ερυθρούς οίνους της, όπως το Pinot Noir, το Cabernet Franc και το Merlot. Η εκπληκτική θέα στον κόλπο Grand Traverse της λίμνης Μίτσιγκαν είναι επίσης εντυπωσιακή.

Chiang Rai, Ταϊλάνδη

Για όσους επιθυμούν πραγματικά φθηνές διακοπές. Το πιο ακριβό που θα χρειαστείτε σε αυτό το μέρος, είναι μάλλον το εισιτήριο για να φτάσετε εδώ. Η διαμονή στο ξενοδοχείο, οι είσοδοι στα αξιοθέατα και το φαγητό εγώ είναι τόσο φθηνά που δε θα θέλετε να φύγετε. Εξερευνήστε τους θεαματικούς ναούς της πόλης, όπως το περίφημο Wat Rong Khun (Λευκός Ναός) και το Wat Phra Kaeo (Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα).

Albarracín, Ισπανία

Για όσους αγαπούν τα ταξίδια στο χρόνο. Το Albarracín βρίσκεται σκαρφαλωμένο ψηλά στην κορυφή ενός βουνού πάνω από το Río Guadalaviar στην ισπανική επαρχία Teruel. Οι ταξιδιώτες θα αισθάνονται σαν να έχουν γυρίσει πίσω στο χρόνο καθώς εξερευνούν τα φημισμένα ξύλινα σπίτια της πόλης, τα τείχη του φρουρίου, και τους δαιδαλώδεις δρόμους.

Marfa, Τέξας

Για τους λάτρεις της τέχνης. Το Marfa, στο Τέξας, φιλοξενεί το “The Chinati Foundation”, το οποίο ιδρύθηκε από τον διάσημο μινιμαλιστή καλλιτέχνη Donald Judd. Διαθέτει δεκάδες γκαλερί και εγκαταστάσεις τέχνης, αλλά είναι πιο διάσημο για το μουσείο Chinati, το οποίο εκτείνεται σε 340 στρέμματα γης και το «Prada Marfa», ένα κατάστημα Prada / αρχιτεκτονικό έργο από τους Elmgreen και Dragset. Το όμορφο τοπίο της ερήμου σε συνδυασμό με απίστευτα έργα τέχνης είναι αρκετό για να το απολαύσει κάθε εραστής της τέχνης.

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share