Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η παραδεισένια παραλία της Αττικής που γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο ο.... πανικός! (photos)

8 Ιουλίου 2017 14:41
Η παραδεισένια παραλία της Αττικής που γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο ο.... πανικός! (photos)

Ποια είναι η όμορφη παραλία με τα καταγάλανα νερά σε μικρή απόσταση από την Αττική;

Στο Πόρτο Ράφτη, στη νότια πλευρά του, βρίσκεται η αμμουδιά του Αυλακίου, αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της πρωτεύουσας που πηγαίνουν για μπάνιο σε παραλίες της Αττικής. Το Αυλάκι απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, προς τα ανατολικά, και η παραλία του είναι καλά προστατευμένη τόσο από τους νότιους ανέμους όσο και από τα κλασικά μελτέμια του καλοκαιριού.

Τα νερά είναι καταγάλανα και απολαυστικά και η αμμουδερή ακρογιαλιά- που παίρνει εδώ και χρόνια Γαλάζια Σημαία- ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους. Στο σημείο υπάρχει και οργανωμένη πλαζ για όσους επιθυμούν βουτιές με όλα τα κομφόρ. Ακριβώς λόγω του χαρακτήρα της και της τοποθεσίας της, η παραλία του Αυλακίου προσελκύει πολλούς λουόμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχολιάζουμε τις εμφανίσεις των παικτών του Survivor στο πάρτι! Η συμπεθέρα, ο εργάτης δημοσίων έργων και αυτή που δε βάζει μυαλό…

Η πολυκοσμία ίσως είναι ένα πρόβλημα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε εάν επισκεφθείτε το Αυλάκι ώρες και μέρες αιχμής. Όσοι επιλέγουν είτε τις καθημερινές είτε τις πρωινές ώρες, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αμμουδιά και τη θάλασσα με την ησυχία τους.

Εάν δεν προτιμήσετε την οργανωμένη πλαζ, στα δεξιά της υπάρχει η λεγόμενη «μικρή πλαζ», που είναι ελεύθερη παραλία. Υπάρχει επίσης η επιλογή του Καλού Γυαλού με την ομώνυμη ταβέρνα, όπου η παραλία είναι ελεύθερη, ενώ μεταξύ Καλού Γυαλού και πλαζ μπορεί κανείς να βουτήξει στη μεγάλη ελεύθερη παραλία που έχει κάποιες παροχές αλλά χωρίς εισιτήριο.

Εκείνοι που απολαμβάνουν τις βουτιές μπορούν να κατευθυνθούν στα βράχια στην περιοχή Πρασιές, μετά τη μικρή πλαζ. Στο τέλος της βραχώδους παραλίας βρίσκεται και η περιοχή «καμπούρης», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, με τα βράχια να αποτελούν την πιο όμορφη εξέδρα με θέα τη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Υποψήφια περίμενε άριστα στην Έκθεση και πήρε... 10! Η οργισμένη επιστολή της στο Υπ. Παιδείας!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share