Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αν "ψάχνεστε" ακόμα: Το κατάλληλο μέρος της Ελλάδας για τις φετινές σου διακοπές! Και σας έχουμε 15+1 λόγους για αυτό... (Photos)

4 Ιουνίου 2017 19:09
Αν

«Κρυμμένες» κάπου ανάμεσα στη Νάξο και στην Αμοργό, οι «καρτποσταλικές» Μικρές Κυκλάδες ενδείκνυνται για σένα που αναζητάς ηρεμία και γαλήνη στις διακοπές σου. Αυτός είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για να τις προτιμήσεις φέτος το καλοκαίρι. Εμείς, όμως, σου δίνουμε κι άλλους τέσσερις για την καθεμία.

Κουφονήσια

Αν και τα Κουφονήσια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας που τα τελευταία χρόνια αποτελούν σταθερή προτίμηση πολλών ταξιδιωτών, μια υπενθύμιση είναι πάντα καλοδεχούμενη. Τα Κουφονήσια έχουν μια ομορφιά παραδεισένια. Υπέροχα νερά, στις αποχρώσεις του μπλε και πράσινου, βραχάκια και κολπίσκους. Το Άνω Κουφονήσι, το βορειότερο, διακρίνεται για τις πιο αμμουδερές παραλίες και τους γραφικούς βραχώδεις σχηματισμούς. ενώ το Κάτω Κουφονήσι είναι η αγαπημένη επιλογή των κατασκηνωτών, με διάσπαρτες, λιγοστές κατοικίες.

Να πας γιατί:

1. Εκεί βρίσκεται η Κέρος, το νησί που σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν η πύλη προς τον Άδη. Πλέον, είναι αρχαιολογικός χώρος και η ενέργεια που εκπέμπει είναι απίστευτη.

2. Για να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά. Στο Πάνω Κουφονήσι θα βρεις την διάσημη παραλία Πορί, την Ιταλίδα και τον Φανό, ανάμεσα σε άλλες. Επιβάλλεται, φυσικά, μια επίσκεψη στο Κάτω Κουφονήσι, που διακρίνεται για τον πιο «έρημο» χαρακτήρα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 21 Έλληνες και ξένοι διάσημοι που μίλησαν δημόσια για την μάχη που έδωσαν με τον καρκίνο! (Photos)

3. Για να δοκιμάσεις τις ιδιαίτερες γεύσεις του Γαστροναύτη. Τα πιάτα του έχουν μικρές «τσαχπινιές». Εξαιρετικό μοσχαράκι και χοιρινός λαιμός με τρούφα, ψητές γαρίδες και φάβα. Ο Καπετάν Νικόλας έχει τέλειο ψάρι. Προσεγμένο φαγητό θα βρεις και στο Καλόφεγο, με highlights την πατζαροσαλάτα, το λουκάνικο και το ντάκο, αλλά και τα γλυκά του. Τέλος, για παγωτό να πας στο ένα και μοναδικό Φυστίκι.

4. Γιατί στις 15 Αυγούστου λαμβάνει χώρα το Πανηγύρι της Παναγιάς, μια αυθεντική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Που να μείνεις: Το Christina’s House (από 100 ευρώ το δίκλινο σε high season) παρέχει αξιοπρεπή δωμάτια, με όμορφη θέα. Το Selini Studios (από 100 ευρώ το δίκλινο) αποτελεί, επίσης, μια αξιοπρεπή επιλογή και βρίσκεται στην παραλία του Φανού. Στην παραλία Άμμος υπάρχει το Όναρ (από 100 ευρώ το δίκλινο), ενώ συμπαθέστατα δωμάτια προσφέρει και το Αρπιστής (με καλές προσφορές τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο), επίσης στην παραλία του Φανού.

Δονούσα

Το βορειότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, ενώ το καλοκαίρι οι κατασκηνωτές αλλάζουν τελείως το σκηνικό. Ο Κέδρος και το Λιβάδι είναι οι συνηθέστερες επιλογές. Το νησί, ιδανικό για εσένα που θέλεις ήσυχες διακοπές φέτος, έχει λίγα ταβερνάκια, ένα- δυο μπαράκια και ευδιάθετους κατοίκους, που θα σε παροτρύνουν να τους ακολουθήσεις στα γλέντια τους, με αποκορύφωμα αυτό του 15αύγουστου. Ο Σταυρός είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα της Δονούσας, με τα λευκά σπίτια να ξεχωρίζουν, και το μέρος που συγκεντρώνει την περισσότερη τουριστική κίνηση. Το νησί έχει τρεις οικισμούς, τη Δονούσα, την Καλοταρίτισσα και τη Μερσίνη. Από την τελευταία θα πάρεις και τα καΐκια για να πας στις πιο απομακρυσμένες παραλίες.

Να πας γιατί:

  1. Είναι ο παράδεισος του περιπατητή! Λίγες ώρες αρκούν για να γυρίσεις όλο το νησάκι. Όσο για την κούραση… Αξίζει. Μιας που μετά θα κολυμπήσεις σε φανταστικά νερά.

2. Μια από τις παραλίες (με τα φανταστικά νερά) είναι το Λιβάδι. Θα χρειαστείς περίπου μισή ώρα πεζοπορίας για να την προσεγγίσεις, αλλά η βουτιά θα σε ανταμείψει. Μετά, μπορείς να κάνεις και μια δεύτερη (βουτιά) στον Κέδρο. Νερά σε κάθε απόχρωση του μπλε, λευκή άμμος και βράχια συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως γοητευτικό.

3. Γιατί στο ξωκλήσι της Παναγιάς, στο Σταυρό θα απολαύσεις υ-πέ-ρο-χο ηλιοβασίλεμα.

4. Για τις γεύσεις (φυσικά). Στο Ηλιοβασίλεμα θα φας νόστιμο κρέας (μπριζόλα και λουκάνικα οπωσδήποτε). Στη Σημαδούρα να δοκιμάσεις κοτόπουλο με πάπρικα, σαλάτα με φακές και συμιακό γαριδάκι. Επίσης, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το πατατάτο, κοκκινιστό κρέας με πατάτες, δηλαδή, και ντολμαδάκια, τοπικά εδέσματα.

Που να μείνεις: Πολύ καλές επιλογές είναι το Ηλιοβασίλεμα Στούντιος (από 70 ευρώ το δίκλινο) και ο Αποσπερίτης (από 70 ευρώ το δίκλινο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το τρυφερό στιγμιότυπο του Κώστα Κοκκινάκη με την κόρη του - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα (Photo)

Σχοινούσα

Αν θέλεις να βρεθείς μακριά από όλους και από όλα, να αδειάσει το μυαλό σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, τότε η Σχοινούσα είναι μονόδρομος. Θα απολαύσεις ηρεμία, μαζί με μια ατόφια και γνήσια ομορφιά.

Να πας γιατί:

1. Γιατί ο Αλμυρός είναι μια παραλία-πισίνα στην οποία πρέπει να κολυμπήσεις. Χωρίς φυσικά ο Γερολιμνιώνας, το Λιβάδι, η Ψιλή Άμμος, το Σιφνέικο, η Λιόλιου, το Τσιγκούρι και η Αλυγαριά να είναι υποδεέστερες.

2. Γιατί η υπερυψωμένη Χώρα θα σε μαγέψει με το λευκό και μπλε της χρώμα.

3. Γιατί εκεί βρίσκεται η Σπηλιά του Μανιάτη, γνωστή για τα μαύρα βράχια αλλά και τα κοντινά νησάκια Ασπρονήσι, Οφειδούσσα και Αγριλός. Μην παραλείψεις να τα επισκεφτείς!

4. Γιατί στο Deli θα φας τέλειο μοσχαράκι, ριζότο και μπιφτέκι, αλλά και γευστικότατη πορτοκαλόπιτα και ρυζόγαλο. Στα 8 Αδέρφια θα δοκιμάσεις εξαιρετικά κρέατα δικής τους παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κατερίνα Ζαρίφη μας χαρίζει την σούπερ δίαιτα της - Πώς κατάφερε να χάσει 20 κιλά σε 8 μήνες

Γενικά, έχε υπόψη ότι σχεδόν παντού θα βρεις ντόπιες νοστιμιές, όπως είναι τα μελετίνια, τυροπιτάκια δηλαδή με μυζήθρα και ζάχαρη, ξεροτήγανα και ξινομυζήθρα.

Που να μείνεις: Το Ανατολή και το Μελτέμι είναι αξιοπρεπέστατες επιλογές. Οι τιμές είναι «τσιμπημένες» λόγω της υψηλής ζήτησης, ειδικά σε περιόδους high season. Αν θέλεις να επισκεφθείς το νησί και να μείνεις σε ξενοδοχείο, βιάσου να κάνεις κράτηση!

Ηρακλειά

Σε μικρή απόσταση από τη Νάξο, η Ηρακλειά σε περιμένει για να ξεδιπλώσει τα δυο της πρόσωπα. Αγνή από τη μια, άγρια από την άλλη. Και εδώ, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι. Η Ηρακλειά αποτελείται από δύο οικισμούς: την Χώρα (Παναγία) και τον Άγιο Γεώργιο, που είναι και το λιμάνι. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου, προσβάσιμη με αμάξι, είναι η τέλεια επιλογή για βουτιές και ξεκούραση κάτω από τα αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά. Το Λιβάδι φημίζεται για τη λευκή άμμο και για το κολύμπι με θέα το μικρό Βενέτικο, τα Κουφονήσια και τη Σχοινούσα.

Να πας γιατί:

1. Στη διαδρομή για το Τουρκοπήγαδο, άλλη παραλία του νησιού, θα δεις μια από τις πιο όμορφες και καρτποσταλικές εικόνες της Ηρακλειάς. Επίσης, στους βραχώδεις σχηματισμούς του Τουρκοπήγαδου φωλιάζουν γύπες.

2. Για να πιεις σπιτικό ρακόμελο στο Σύρμα, να φας θαλασσινά και ντόπια εδέσματα στο Μαϊστράλι και στο Στέκι. Για καφέ και πρωινό να πας στο Πέρα Πάντα. Μην ξεχάσεις να αναζητήσεις το φημισμένο μέλι της Ηρακλειάς.

3. Γιατί στον όρμο της Αλιμιάς θα δεις το γερμανικό υδροπλάνο που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

4. Για να δεις το Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της χώρας μας. Εντυπωσιακοί σταλακτιτικοί σχηματισμοί και λιμνούλες συνθέτουν ένα ανυπέρβλητο φυσικό τοπίο.

Που να μείνεις: Οι Σπείρες (από 90 ευρώ το δίκλινο) και η Villa Zografos (από 65 ευρώ τη βραδιά) είναι καλές επιλογές.

πηγη: TRAVELSTYLE

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share