Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα αγγλικό χωριό που ο χρόνος έχει σταματήσει στα... παραμύθια! (photos)

21 Απριλίου 2017 09:10
Ένα αγγλικό χωριό που ο χρόνος έχει σταματήσει στα... παραμύθια! (photos)

Πολλοί το θεωρούν ως το πιο όμορφο χωριό στην Αγγλία. Το Bibury βρίσκεται στην επαρχία του Gloucestershire και σου θυμίζει μια άλλη, πιο ρομαντική εποχή, όταν οι ρομαντικοί ζωγράφοι της Γηραιάς Αλβιόνας, ξυπνούσαν συναισθήματα ζωγραφίζοντας όμορφα κάδρα της αγγλικής υπαίθρου. Δεν θα μας έκανε εντύπωση, αν το τοπίο τους ήταν το Bibury.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - σοκ: Πορτιέρης γρονθοκοπεί γυναίκα και διχάζει το διαδίκτυο!

Λιμνούλες, ποτάμια, γεφυράκια και εύφορες κοιλάδες, συνθέτουν το όμορφο σκηνικό με τους μόλις 350 κατοίκους του χωριού να έχουν κρατήσει αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα του, από τότε που ιδρύθηκε, τον 14ο αιώνα.

Μεσαιωνικά σπιτάκια από πέτρα και ένα ήρεμο περιβάλλον, είναι ιδανικό για όποιον θέλει να αποδράσει από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης. Και μπορεί αν είπαμε πως οι Βρετανοί ρομαντικοί ζωγράφοι θα μπορούσαν να το επιλέξουν ως έμπνευσή τους, αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως στο Bibury έχουν γυριστεί και μερικές πολύ γνωστές ταινίες, όπως τα «Stardust» και «Bridget Jones's Diary».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα: Η Ελλάδα εισέρχεται στην μαύρη περίοδο της δικτατορίας!

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις δυο ωρών από το Λονδίνο με αυτοκίνητο, ενώ με τρένο ή λεωφορείο, θα χρειαστούν οι διπλάσιες ώρες, λόγω των αλλαγών στην διαδρομή.

Δείτε φωτογραφίες στο gallery του Athensmagazine.gr!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share