Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καθαριότητα στο σπίτι: 9 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να καθαρίσετε τους καθρέφτες και τα τζάμια

Το καλοκαίρι λερώνονται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή

8 Αυγούστου 2018 12:31
Καθαριότητα στο σπίτι: 9 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να καθαρίσετε τους καθρέφτες και τα τζάμια

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα τζάμια και οι καθρέφτες λερώνονται και σκονίζονται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.

Αυτό συμβαίνει επειδή ανοίγουμε συχνότερα τις μπαλκονόπορτες και η σκόνη εισβάλλει μέσα στο σπίτι. Για να καθαρίσετε τα τζάμια και τους καθρέφτες θα πρέπει να ακολουθήσετε τα επόμενα πολύ σημαντικά tips!

Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα Ξεκινήστε να καθαρίζετε τα τζάμια που δεν «χτυπάει» ο ήλιος! Επειδή ο ήλιος αφήνει σημάδια πάνω στα τζάμια όταν στεγνώνουν καλό θα ήταν να επιλέξετε να καθαρίσετε πρώτα τα τζάμια που δεν «χτυπάει» απευθείας ο ήλιος. Επίσης μπορείτε να ξεκινήσετε την καθαριότητα τις απογευματινές ώρες.

Καθαρίστε πρώτα περιμετρικά των τζαμιών και των καθρεφτών Αν δεν καθαρίσετε την γύρω επιφάνεια από τους καθρέφτες και τα τζάμια σας θα παρατηρήσετε πως η βρωμιά που υπάρχει εκεί θα «στάξει» στα τζάμια και τους καθρέφτες καθώς τα καθαρίζετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίκα Βαγιάνη - Πόπη Τσαπανίδου: Πώς από συμπαρουσιάστριες έγιναν δύο...άγνωστες! Αυτός είναι ο λόγος που έπαψαν να έχουν επαφές!

Η σωστή μέθοδος καθαρισμού Βάλτε σε ένα βαποριζατέρ νερό και ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Πάρτε ένα στεγνό πανί! Το στεγνό πανί βοηθάει στο να μην μείνει κανένα σημάδι ή χνούδι και εξαφανίζει στο λεπτό τις «ραβδώσεις» που δημιουργούνται από τη σκόνη αλλά και από τον καθαρισμό με χαρτί.

Για τα τζάμια της κουζίνας χρησιμοποιήστε λίγο λεμόνι Τα τζάμια της κουζίνας συγκεντρώνουν πολλά λίπη και βρωμιά κυρίως λόγω του μαγειρέματος. Διώξτε τα λίπη χρησιμοποιώντας ένα μείγμα που αποτελείται από 2 φλ. νερό και 1/2 φλ. χυμό λεμονιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Πώς μπορείτε να πάρετε μέχρι 360 ευρώ τον μήνα;

Διώξτε τις γρατζουνιές Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και γυαλίστε το σημείο του τζαμιού σας που φαίνεται πως έχει γρατζουνιστεί. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το τρικ και σε γυάλινες επιφάνειες τραπεζιών που χαράζονται εύκολα.

Καθαρίστε πάντα με κυκλικές κινήσεις Για αστραφτερά τζάμια και καθρέφτες θα χρειαστείτε το πανί να το χρησιμοποιήσετε με κυκλικές κινήσεις πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε ώστε να δημιουργήσετε την αίσθηση των αόρατων τζαμιών που τόσο πολύ ζηλεύετε σε άλλα σπίτια που επισκέπτεστε.

Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα Αν τα τζάμια σας έχουν ξύλινο πλαίσιο ή έντονες γωνίες χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να ξεσκονίσετε καλά κάθε σημείο.

Εντοπίστε τα στίγματα με ένα τρικ Καθαρίστε το εσωτερικό μέρος του τζαμιού σας με οριζόντιες κινήσεις και το εξωτερικό μέρος με κατακόρυφες

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share