Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δώστε βάση: 7 πράγματα που πρέπει να πετάξεις αμέσως από το μπάνιο σου!

Το μπάνιο δεν είναι αποθηκευτικός χώρος!

16 Ιουνίου 2018 14:47
Δώστε βάση: 7 πράγματα που πρέπει να πετάξεις αμέσως από το μπάνιο σου!

Το μπάνιο δεν είναι αποθηκευτικός χώρος και ένα δωμάτιο το οποίο μπορεί να φιλοξενεί, αλόγιστα, προσωπικά αντικείμενα.

Οφείλει να ένας χώρος που τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, χώρος λειτουργικός και καλά οργανωμένος. Το μπάνιο είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που δεν έχει σταθερή θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας του διακυμαίνονται.

Αντικείμενα όπως κοσμήματα, προιόντα μακιγιάζ, φάρμακα και αρκετά ακόμα δεν έχουν χώρο στο μπάνιο σας διότι οι συνθήκες του δεν επιτρέπουν την προστασία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Ζώδια του Σαββάτου, 16/06/2018 by MagicF’Ariel!

Το μπάνιο πρέπει να φιλοξενεί όσα αντικείμενα είναι άμεσης χρησιμότητας. Δεν είναι κρεβατοκάμαρα, δεν είναι κουζίνα, ούτε... αποθήκη! Ακολουθούν 7 αντικείμενα που καλό θα ήταν να απομακρυνθούν άμεσα από το μπάνιο σας γιατί απλά – για συγκεκριμένους λόγους- η θέση τους δεν βρίσκεται εκεί.

1) Φάρμακα: Το μπάνιο δεν θα πρέπει να είναι ο χώρος φύλαξης των φαρμάκων. Η υγρασία και οι συνεχείς εναλλαγές της θερμοκρασίας δεν τον καθιστούν κατάλληλο χώρο και, πολλές φορές, αν έχετε παρατηρήσει στις οδηγίες χρήσης των φαρμάκων αναφέρεται ότι πρέπει να διατηρούνται σε σταθερή θερμοκρασία.

2) Κοσμήματα: Το υγρό περιβάλλον του μπάνιου δεν ενδείκνυται για την προφύλαξη των κοσμημάτων σας καθώς μπορούν εύκολα να θαμπώσουν. Θα πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό μέρος.

3) Καλλυντικά: Λόγω υγρασίας και θερμοκρασίας του μπάνιου, τα καλλυντικά θα ήταν καλό να φυλάσσονται σε άλλο σημείο του σπιτιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκάλυψη: Το θρίλερ με την ψηφοφορία και τα ονόματα της πεντάδας από την 48ωρη!

4) Αρώματα: Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για τα αρώματα. Μπορεί αισθητικά να αναβαθμίζεται ο χώρος όταν φιλοξενεί όμορφα και εντυπωσιακά μπουκαλάκια, ωστόσο η θερμότητα και η υγρασία δεν επιτρέπουν να διατηρηθούν σωστά.

5) Ηλεκτρονικές συσκευές: Μπορεί να είσαι από αυτούς που περνούν ατέλειωτες ώρες χαλαρώνοντας στο μπάνιο. Ωστόσο, πχ. Το tablet δεν έχει θέση εκεί. Δεν είναι σχεδιασμένο για να βρίσκεται εκεί. Τέτοιου είδους συσκευές καλό θα ήταν να μην βρίσκονται κοντά σε νερό για λόγους ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής!

6) Βιβλία – περιοδικά: Η υγρασία μπορεί να αποβεί καταστροφική για το χαρτί. Προτιμότερο είναι να τα φυλάξετε σε κάποιο ράφι.

7) Βερνίκι νυχιών: Το μπάνιο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την διατήρησή τους. Τα περισσότερα βερνίκια έχουν διάρκεια ζωής δύο χρόνια. Ωστόσο, αυτή μπορεί να γίνει μικρότερη αν τα φυλάτε εκεί.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share