Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κι όμως τα μαξιλάρια έχουν ημερομηνία λήξης! - Πότε πρέπει να τα πετάξεις;

20 Φεβρουαρίου 2018 08:54
Κι όμως τα μαξιλάρια έχουν ημερομηνία λήξης! - Πότε πρέπει να τα πετάξεις;

Αυτό που γνωρίζατε μέχρι τώρα είναι , ότι επάνω στις ετικέτες των τροφίμων αναγράφεται πάντοτε η ημερομηνία λήξης τους, που τα καθιστά απαγορευτικά προς κατανάλωση μετά το πέρας της, καθώς κρίνονται επικίνδυνα για την υγεία σας.

Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας σας και παρότι δεν φέρουν ειδικά καρτελάκια με αναγραφόμενες ημερομηνίες, θα πρέπει να ανανεώνονται καθώς επηρεάζονται από ποικίλους παράγοντες. Μερικά από αυτά είναι τα εργαλεία του μακιγιάζ ή τα σκεύη της κουζίνας σας.

Στην κατηγορία αυτών έρχεται να προστεθεί τώρα και το μαξιλάρι του ύπνου σας, που είναι ο πιστός σας φίλος την ώρα της ανάπαυσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το πόρισμα: Δεν φαντάζεστε από τι προήλθε η φωτιά στο σπίτι της δημοσιογράφου Καρολίνας Κάλφα, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο!

Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μαξιλαριών στην αγορά, μα ο σκοπός όλων είναι κοινός: να διατηρούν το κεφάλι ευθυγραμμισμένο με το υπόλοιπο σώμα σας και τη σπονδυλική στήλη, να στηρίζουν τον αυχένα ώστε να μην βρίσκεται «στον αέρα» και να προσφέρουν αναπαυτικό και ξεκούραστο ύπνο, γεγονός που εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών.

Έρχεται όμως η στιγμή που το αγαπημένο σας μαξιλάρι παύει να είναι ιδανικό. Αυτό συμβαίνει με το πέρασμα του χρόνου, όταν λόγω της καθημερινής χρήσης του, αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια φθοράς, που μπορεί να μην σχετίζονται τόσο με λεκέδες, αλλά με άλλα στοιχεία, λιγότερο εμφανή όπως τα παρακάτω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Οι παίκτες ψυχοραγούν και το Twitter στάζει χολή: "Η Μελίνα με τα αυγά μου θύμισε ένα ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή των φιδιών"!

Αλλάξατε τη θέση που κοιμόσαστε

Κάθε άνθρωπος συνηθίζει να έχει ορισμένη θέση ύπνου, την οποία και επιλέγει, γιατί την απολαμβάνει περισσότερο. Για παράδειγμα, όσοι κοιμούνται στο πλάι, χρειάζονται ένα πιο παχύ μαξιλάρι για να εμποδίσουν το κεφάλι από το να γείρει προς τους ώμους. Οταν αρχίζετε να αλλάζετε θέσεις ύπνου, είτε γιατί δεν βολεύεστε είτε γιατί σας πιάνουν οι πόνοι, πιθανότατα το μαξιλάρι σας να μην κρατάει τη σπονδυλική σας στήλη στην ορθή στάση και να χρειάζεται αλλαγή.

Δεν αισθάνεστε αναζωογόνηση το πρωί

Κατά τη διάρκεια του βαθύτερου ύπνου, το σώμα έχει την ικανότητα να ανανεώνεται και να αποκαθιστά υπάρχουσες βλάβες. Ωστόσο, ένας πόνος στον αυχένα εξαιτίας του μαξιλαριού είναι δυνατό να διακόψει αυτή τη λειτουργία.

Αντιμετωπίζετε έντονο πονοκέφαλο συχνά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Tι είδαμε χτες; Η αφιέρωση της Δαλάκα στον Ντάνο, η «κλεψιά» και ο τσακωμός με την Σπυροπούλου! Ποιος κέρδισε;

Οταν κοιμόσαστε σε ένα ακατάλληλο μαξιλάρι, ο άνω κορμός πιέζεται επειδή ακριβώς δεν στηρίζεται ή δεν βρίσκεται στην ιδανική θέση. Αυτή η πίεση μπορεί να καταλήξει σε έντονο πονοκέφαλο, που δεν εντοπίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο όπως η ημικρανία.

Ξυπνάτε με κακή στάση σώματος

Για να ελέγξετε το κατά πόσο το μαξιλάρι σας πρέπει να ανανεωθεί ή όχι, ζητήστε από το σύντροφο σας να παρατηρήσει τη στάση του σώματος σας, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι έναν καθρέφτη, βάζοντας τον απέναντι από το κρεβάτι σας. Φανταστείτε μια ράβδο που ξεκινάει από την κορυφή του κεφαλιού σας, συνεχίζει στη σπονδυλική στήλη σας και καταλήγουν πάνω από τους μηρούς σας. Αν το σώμα «κάνει κοιλιά» σε διάφορα σημεία, τότε πρέπει να αλλάξετε το μαξιλάρι σας.

Φτερνίζεστε πάντοτε μετά το ξύπνημα

Μπορεί να μην το φαντάζεστε έτσι, αλλά τα μαξιλάρια αποτελούν γόνιμο έδαφος για μικρόβια και ακάρεα. Όταν το πρόσωπο σας ακουμπάει σε αυτό όλο το βράδυ, μπορεί να αποκτήσει αλλεργίες ή άσθμα.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share