Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποφύγετε τα συγκεκριμένα λάθη: 6 πράγματα που καταστρέφουν την διακόσμηση του σπιτιού σας!

20 Ιανουαρίου 2018 15:40
Αποφύγετε τα συγκεκριμένα λάθη: 6 πράγματα που καταστρέφουν την διακόσμηση του σπιτιού σας!

Επειδή οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, αυτά είναι τα πράγματα που χρειάζεται να προσέξετε ώστε να μην χάνεται η ισορροπία της αισθητικής του χώρου σας.

Το σπίτι μας, εκτός από χώρος χαλάρωσης, ξεκούρασης και είναι και ένας καθρέφτης της προσωπικότητας μας. Θέλουμε να εκπέμπει τα προσωπικά μας vibes, να αναδύει τη δική μας αίσθηση του στιλ και αισθητική.

Θέλουμε να είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο αισθανόμαστε υπέροχα να ζούμε.

Αυτό δεν είναι άλλο ένα άρθρο με συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να φτιάξετε έναν όμορφο χώρο. Το πως θα τον διαμορφώσετε και θα τον διακοσμήσετε είναι στο δικό σας χέρι και budget. Αυτό που εμείς θέλουμε να σας επισημάνουμε, είναι μερικές λεπτομέρειες οι οποίες φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό που εσείς θέλετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 ηθοποιοί από το "Κωνσταντίνου και Ελένης" που έχουν πεθάνει! Με τον 3ο θα "παγώσετε" αφού το γνώριζαν ελάχιστοι!

Σύμφωνα με ειδικούς του design, αυτά είναι τα λάθη που «διαταράσσουν» τη συνοχή και την ατμόσφαιρα του χώρου σας δημιουργώντας σημεία που κάνουν «θόρυβο». Μπορεί να μοιάζουν ασήμαντα, αλλά είναι από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσει ένας καλεσμένος.

Ποια είναι αυτά;

1. Λάμπες που εκπέμπουν λευκό φως

Μπορεί να είναι φωτεινές (εκτυφλωτικά φωτεινές θα έλεγε κανείς), αλλά ακριβώς εξαιτίας της λευκότητας τους κάνουν το χώρο να μοιάζει «παγερός» ενώ πολλές φορές αφαιρούν πολλούς πόντους από το στιλ του σπιτιού.

Προτιμήστε λάμπες με κίτρινο φως για να δημιουργήσετε μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα.

2. Καλώδια που φαίνονται

Νιώθετε ότι δεν είναι εύκολο να τα κρύψετε; Σίγουρα δε μπορείτε να βάλετε έστω κάτω από ένα χαλί; Αν όχι, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά «κουτιά», ειδικά για καλώδια. Επιπλέον, αν η τηλεόραση σας το επιτρέπει, προτιμήστε να την κρεμάσετε στον τοίχο και να ξεφορτωθείτε κάποιο, τυχόν, μεγάλο και βαρύ έπιπλο πάνω στο οποίο την έχετε τοποθετήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αυτοκτονία σοκάρει το Πανελλήνιο: "Πάγωσαν" όλοι μόλις έμαθαν την ηλικία του αυτόχειρα!

3. Ένα άδειο δωμάτιο

Ο μινιμαλισμός είναι chic, ένα δωμάτιο χωρίς τίποτα μέσα, όχι. Αρκεί ένα τραπεζάκι, ένα μάλλινο μικρό χαλί, μερικά μαξιλάρια ατάκτως ερειμμένα στο πάτωμα και ίσως μερικά κεριά ώστε να φτιάξετε μια ατμόσφαιρα.

4. Φθαρμένες κορνίζες

Σπασμένες ή επάργυρες που πιθανώς έχουν θαμπώσει, μοιάζουν φτηνές. Κι επειδή ακριβώς είναι κορνίζες με φωτογραφίες που τις έχετε κάπου να φαίνονται, όλοι θα τις προσέξουν. Μπορείτε να προτιμήσετε κάποιες σε ματ ξύλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα πάρετε επίδομα έως και 700 ευρώ;

5. Υφασμάτινα στόρια

Είναι λειτουργικά, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς της διακόσμησης, όχι πολύ καλαίσθητα. Κουρτίνες; Όχι;

6. Παλιά αμπαζούρ

Εννοούμε εκείνα τα ογκώδη της δεκαετίας του '80 ή και του '90. Συνήθως ήταν φτιαγμένα από γκοφρέ χαρτί ή με πολλά λουλούδια. Πλέον εκτός από παρωχημένα, δεν είναι και χρηστικά. Αντικαταστήστε τα με πιο μοντέρνες επιλογές.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share