Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Έτσι θα εξοικονομήστε χώρο στη ντουλάπα σας!

12 Ιανουαρίου 2018 22:03
Έτσι θα εξοικονομήστε χώρο στη ντουλάπα σας!

Η αναγνώστριά μας Κωνσταντίνα από την Πάτρα αναρωτιέται πως μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στην ντουλάπα της για να αποθηκεύσει τα ρούχα και τα παπούτσια. Συγκεκριμένα μας λέει: «Γεια σου Σπύρο. Είσαι απίθανος σε ό,τι έχεις κάνει και συγχαρητήρια. Κι εγώ, όπως και πολλά κορίτσια, έχω μια εντοιχισμένη ντουλάπα η οποία όμως δεν μου εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο για τα ρούχα και τα παπούτσια μου. Επίσης, είμαι της θεωρίας ότι τα παπούτσια και τα ρούχα δεν πρέπει να συνυπάρχουν στον ίδιο κλειστό χώρο. Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χώρο;».

Οι μικρές ντουλάπες συχνά δίνουν την αίσθηση πως δεν χωράνε αρκετά ρούχα και παπούτσια (τουλάχιστον όχι όσα θα θέλατε), ωστόσο με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο και να οργανώσετε τα υπάρχοντά σας με πολύ λειτουργικό τρόπο. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mango: Αυτό είναι το οικονομικό πουλόβερ που αγοράζουν όλες οι fashion editors

Απομακρύνετε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε Μοιάζει αυτονόητο αλλά η αλήθεια είναι πως συχνά η ντουλάπα μας περιέχει πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται. Αν υπάρχουν ρούχα ή παπούτσια που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από έναν χρόνο ή αν κάποια ρούχα δεν σας χωράνε πια, συγκεντρώστε τα, αποθηκεύστε τα σε κουτιά και βάλτε τα σε κάποια αποθήκη ή χαρίστε τα. Θα δείτε πως με αυτή την απλή κίνηση η ντουλάπα σας θα αναπνεύσει. Μην ξεχάσετε να απομακρύνετε και τα νάιλον ή τις σακούλες μέσα στις οποίες ενδεχομένως βρίσκονται κάποια αξεσουάρ.

Εκμεταλλευτείτε το πάτωμα της ντουλάπας Αν έχετε πολλά ρούχα σε κρεμάστρες, τότε το πάτωμα της ντουλάπας σας παραμένει πιθανώς ένας ανεκμετάλλευτος χώρος. Κρεμάστε τα μακριά ρούχα στη μία πλευρά και αφήστε την άλλη για τα πιο κοντά. Αυτόματα θα δημιουργηθεί κενός χώρος στον οποίο μπορείτε να βάλετε κουτιά, ράφια ή μια παπουτσοθήκη.

Αξιοποιήστε το πάνω ράφι Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά που θα τοποθετήσετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας σας για να το χωρίσετε και να δημιουργήσετε μικρότερους χώρους. Εκεί μπορείτε να βάλετε διπλωμένες μπλούζες τη μία πάνω στην άλλη ή άλλα αξεσουάρ (όπως πχ τσάντες) τα οποία θα είναι εύκολα προσβάσιμα.

Στρέψτε την προσοχή σας στις γωνίες Οι γωνίες μιας ντουλάπας είναι από τα σημεία τα οποία μένουν συνήθως ανεκμετάλλευτα. Για να τις αξιοποιήσετε προμηθευτείτε ράφια για γωνίες ή γωνιακές μπάρες πάνω στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε ρούχα ή αξεσουάρ.

Χρησιμοποιήστε τις πόρτες Οι πόρτες μιας ντουλάπας αποτελούν ιδανικό σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα. Χρησιμοποιήστε γάντζους για να κρεμάσετε τις τσάντες ή τα φουλάρια σας, βάλτε έναν πίνακα από φελλό για να κρεμάσετε τα κοσμήματα και τα καπέλα σας ή προσθέστε ειδικά ράφια που προορίζονται για τα παπούτσια σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Ποια μέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία της χώρας;

Τα παπούτσια σας, εκτός από την πόρτα, μπορούν να αποθηκευτούν σε κάθετες κρεμαστές παπουτσοθήκες που θα κρεμάσετε στην άκρη της μίας πλευράς της ντουλάπας σας ή σε παπουτσοθήκες που θα τοποθετήσετε στο πάτωμα. Αν, όμως, δεν θέλετε – όπως αναφέρετε – να βρίσκονται τα παπούτσια και τα ρούχα σας στον ίδιο χώρο, τότε δείτε αυτές τις Πανέξυπνες Ιδέες για να Αποθηκεύσετε τα Παπούτσια σας με Στιλ που θα σας βοηθήσουν να τα αποθηκεύσετε έξυπνα εκτός ντουλάπας και να εξασφαλίσετε την απαραίτητη οργάνωση – πάντα με κομψότητα και στυλ!

Πηγή:spirossoulis

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share