Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα έξυπνο και εύκολο κόλπο για να κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ!

14 Νοεμβρίου 2017 08:37
Ένα έξυπνο και εύκολο κόλπο για να κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ!

Όσο φεύγει ο Νοέμβριος, τόσο το κρύο γίνεται όλο και πιο έντονο. Και είναι απόλυτα φυσιολογικά να αρχίζεις να ανησυχείς για την τσέπη σου και το πόσο θα σου κοστίζει για άλλη μια χρονιά η θέρμανση του σπιτιού σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Το άδειασμα του Πίντζη στον Ζαμπίδη και τα δάκρυα του Μαυρίδη! Ποια ομάδα κέρδισε την ασυλία; Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση! (videos)

Με τα πρώτα κρύα κάθε χρόνο μπαίνει το θέμα του κόστους της θέρμανσης. Όσο κι αν προσπαθούμε να αποφύγουμε τη χρήση του πετρελαίου που έχει φτάσει στα ύψη, κάποια στιγμή είναι αδύνατο να μην ανάψουμε τα καλοριφέρ.

Μάλιστα, με το επίδομα θέρμανσης να είναι και φέτος «κουτσουρεμένο» κατά 50%, απ΄ ότι φαίνεται βαρύ θα είναι και φέτος το κόστος για τα νοικοκυριά, καθώς εκτιμάται ότι η τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί μια ανάσα από το 1 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα μεγατόνων: Εκτός Μουντιάλ η Ιταλία!

Και επειδή η θέρμανση και το κόστος της αποτελεί τουλάχιστον για πέντε μήνες τον χρόνο σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού, όποιες λύσεις και τρικ μπορούν να το μειώσουν είναι σημαντικά για κάθε νοικοκυριό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοιράζει χριστουγεννιάτικο «μποναμά» 1,4 δισ. ευρώ η κυβέρνηση! - Δείτε ποιους αφορά

Αν θέλεις λοιπόν να μειώσεις το κόστος της θέρμανσης, δεν έχεις παρά να μειώσεις κατά ένα μόλις βαθμό Κελσίου τη θερμοκρασία στην οποία συνηθίζεις να ρυθμίζεις το καλοριφέρ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να περιορίσεις την κατανάλωση πετρελαίου κατά 10% το χρόνο.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζεις πως οι συχνές αυξομειώσεις της θερμοκρασίας αυξάνουν την κατανάλωση πετρελαίου, οπότε φρόντιζε να προγραμματίζεις το θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 19-20° C και να μην το πειράζεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share