Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα τοπ χρώματα στην διακόσμηση αυτό το φθινόπωρο για ένα ξεχωριστό... σπίτι!

10 Νοεμβρίου 2017 14:08
Τα τοπ χρώματα στην διακόσμηση αυτό το φθινόπωρο για ένα ξεχωριστό... σπίτι!

Διανύουμε ήδη την πιο γλυκιά και νοσταλγική εποχή του χρόνου με τη φύση να έχει αλλάξει αποχρώσεις και να δείχνει πιο μελαγχολική αλλά...σίγουρα και πάλι όμορφη και την διάθεση μας να ακολουθεί.

Γυρνώντας στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα το μόνο που θες είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το ίδιο το σπίτι, την αίσθηση του να βρίσκεσαι εκεί μαζί με τους αγαπημένους σου. Για αυτό λοιπόν η ατμόσφαιρα οφείλει να είναι καθαρή και σε αντίθεση με την βροχή έξω από το τζάμι, ζεστή. Καθώς ο καιρός αλλάζει και θέλουμε να ζεστάνουμε το σπίτι, στρώνουμε χαλιά και επιλέγουμε πιο χοντρά υφάσματα και υφές σε ριχτάρια και μαξιλάρια ενώ και τα χρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διάθεση και την ψυχολογία μας και φυσικά στην αίσθηση που αποπνέει το σπίτι τον χειμώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Τι σημαίνει το τατουάζ του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη και γιατί δεν το είχε στην πρώτη του σύλληψη;

Έτσι αποχαιρετάμε το total white - τουλάχιστον όπως το ξέραμε το καλοκαίρι- και υιοθετούμε για το σπίτι τόνους της φθινοπωρινής παλέτας.

Αυτήν την σεζόν οι τάσεις στα χρώματα θέλουν τους χώρους να βάφονται πιο σκούροι και κομψοί, ενώ δεν λείπει ο ρομαντισμός που εκφράζεται μέσα από γλυκά ροζ και μεταλλικές λάμψεις. Το σπίτι γίνεται ξανά αριστοκρατικό και κομψό με χρώματα που παραπέμπουν σε παλάτι.

Βlush pink, camel, emerald πράσινο, μαύρο είναι μερικά από τα trends στη διακόσμηση για αυτό τον χειμώνα και η καλύτερη ευκαιρία για ανανέωση στον χώρο μας.

1 To ροζ

Αντικαταστήστε τα γήινα και nude με τις πιο μουντές αποχρώσες του blush ροζ αλλά και πιο ζωηρές όπως το millenial pink. Girly, ρομαντικό και κομψό σίγουρα θα το βλέπουμε για πολλές σεζόν ανάμεσα στα trends. Επιλέξτε το για το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο σε μεγάλες επιφάνειες όπως ο καναπές αλλά και πιο μικρές πινελιές σε διακοσμητικά.

2 Πράσινο

Το χρώμα του 2017 σύμφωνα με την Pantone, το πράσινο παίρνει για τον χειμώνα τις πιο βαθιές αποχρώσεις του σμαράγδι συνδυάζεται σε πολλές περιπτώσεις με μπλε και εντυπωσιάζει. Τολμήστε ένα κομμάτι σε πράσινο ή βάψτε ένα τοίχο.

3 Κόκκινο

Πολύ δημοφιλές ταιριάζει σε δωμάτια με μοντέρνα αισθητική και κάνει deco statement. Χαρίζει δυναμισμό και arty διάθεση στο χώρο. Επιλέξτε το για το καθιστικό σε μικρές δόσεις και αποφύγετε το υπνοδωμάτιο γιατί προκαλεί ένταση.

4 Σοκολάτα-καραμέλα

Ζεστά σοκολατί και camel επιστρέφουν δυναμικά και ντύνουν τους χώρους μας. Safe και πολύ κομψές οι αποχρώσεις της μόκα χαρίζουν πόντους στυλ σε κάθε σπίτι με δερμάτινα καθίσματα και ξύλινα έπιπλα να αναλαμβάνουν να τις εκπροσωπήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές στιγμές: Σε απόγνωση η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη: Τι ζητάει από τον κόσμο να κάνει σήμερα;

5 Μαύρο

Διαχρονικό, απλό, αυστηρό αλλά τόσο μα τόσο υπέροχο στην διακόσμηση. Σε συνδυασμό με λευκό οι λάτρεις του μίνιμαλ θα το επιλέξουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

6 Μetallics

Για ακόμη μία χρονιά οι μεταλλικές αποχρώσεις του χρυσού, του ασημιού και του χαλκού θα ντύσουν την κάθε επιφάνεια και θα δώσουν απίστευτες λάμψεις στη διακόσμηση ακόμα και στο μπάνιο και την κουζίνα.

7 Λευκό

Το λευκό είναι κλασικό και δεν φεύγει ποτέ από τις τάσεις, όμως αλλάζει το χειμώνα. Λίγο πιο “σπασμένο”, συνδυάζεται με γκρι και βάφει μάλλινα και γούνινα στοιχεία στο κρεβάτι και τον καναπέ, ενώ ένα αφράτο χαλί ενισχύει την διάθεση για χειμερινό cocooning.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share