Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φθινοπωρινός οδηγός για να συμμαζέψεις εύκολα και γρήγορα το σπίτι σου!

22 Σεπτεμβρίου 2017 17:36
Φθινοπωρινός οδηγός για να συμμαζέψεις εύκολα και γρήγορα το σπίτι σου!

Οι διακοπές του καλοκαιριού είναι πλέον όμορφες αναμνήσεις και η ημερολογιακή αλλαγή μας θέτει προ των πυλών! Πέρα από τις...κλασικές δουλειές του σπιτιού, μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα, ακόμα και τις πιο δύσκολες υποθέσεις ακολουθώντας τις παρακάτω, ελεγμένες και εφαρμοσμένες πρακτικές!

Ο ανεμιστήρας οροφής

Πριν καθαρίσουμε τα φτερά, τοποθετούμε μια ομπρέλα ανάποδα από το χερούλι της στον ανεμιστήρα, ώστε να συγκεντρωθεί εκεί η σκόνη και να μην διακτινιστεί σε όλο το πάτωμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φωτογραφία ενός μικρού μαθητή έξω από το σχολείο που έχει λυγίσει το διαδίκτυο! Θα πάθεις σοκ μόλις την δεις ολόκληρη!

Οι περσίδες στα παράθυρα
Χρειαζόμαστε μια παλιά πετσέτα που θα βουτήξουμε σε νερό και σαπούνι. Την στύβουμε, την διπλώνουμε και περνάμε κάθε φύλλο, αλλάζοντας την πλευρά της πετσέτας, ώστε να καθαριστούν στην εντέλεια!

Το επάνω μέρος του ψυγείου
Καθαρίζουμε με ένα πανάκι με μικροίνες, ώστε να «κολλήσει» η σκόνη και στη συνέχεια με ένα νωπό πανάκι. Για να αποφύγουμε παρόμοιες διαδικασίες περνάμε στην επιφάνεια διαφανή μεμβράνη, οπότε την επόμενη φορά απλά αντικαθιστούμε τη μεμβράνη!

Το συρτάρι λαχανικών του ψυγείου
Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος καθαρισμού! Τοποθετούμε το συρτάρι των λαχανικών, αλλά και το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων, μέσα στο πλυντήριο πιάτων!



Κάτω από το κρεβάτι
Τυλίγουμε τη βούρτσα της σκούπας με ένα πανάκι με μικροίνες και το δένουμε με σπάγκο. Περνάμε με αυτό την επιφάνεια κάτω από το κρεβάτι και η σκόνη μαζεύεται σαν μαγνήτης!

Τα δύσκολα σημεία
Οι πολύ στενές περιοχές και οι γωνίες καθαρίζονται ευκολότερα με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτώντας την σε λευκό ξίδι, μπορούμε να αφαιρέσουμε αμέσως υπολείμματα αλάτων και σαπουνιού.

Εάν υποφέρουμε από αλλεργίες κατά την Φθινοπωρινή περίοδο, τότε…

Αντί για ξεσκόνισμα
Βρέχουμε ένα πανί και το στύβουμε καλά, ώστε τα αλλεργιογόνα να κολλήσουν πάνω του και να μην σκορπίσουν στην ατμόσφαιρα, όπως με το κλασικό ξεσκονόπανο. Με αυτό καθαρίζουμε τον μπουφέ, εταζέρες, τις κάσες των παραθύρων και τα μπιμπελό.

Στρώμα και ακάρεα
Όταν αλλάζουμε σεντόνια είναι σκόπιμο να περνάμε με την ηλεκτρική σκούπα την επιφάνεια, αλλά και τα πλάγια του στρώματος, ώστε να απομακρύνονται στο μεγαλύτερο βαθμό τα ενοχλητικά ακάρεα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα δίχως τέλος: Δεν φαντάζεστε τι κάνει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου μετά το χυδαίο σχόλιό του για την μικρή Νεφέλη!

Λούτρινα, σαν καινούργια
Τα αγαπημένα μας λούτρινα συνήθως, μπορούν να πλένονται στο πλυντήριο μια φορά τον μήνα. Για να σκοτώσουμε τα ακάρεα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά τους μετά το πλύσιμο, μπορούμε να τα αφήσουμε για λίγες ώρες μέσα στην κατάψυξη!

Όχι στη συσσώρευση σκόνης
Για να αποφύγουμε τη συσσώρευση της σκόνης, μπορούμε απλά να μετακινούμε μερικά εκατοστά τα έπιπλά μας από την κλασική τους θέση, ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Φυτά εσωτερικού χώρου
Εάν τοποθετούμε τις γλάστρες πάνω στο χαλί, όταν το στρώνουμε, είναι προτιμότερο να αλλάξουμε συνήθειες. Καθώς ενδέχεται να δημιουργηθεί υγρασία είναι προτιμότερο οι γλάστρες να έρχονται σε επαφή με μια σκληρή, γυμνή επιφάνεια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share