Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόσα μπορούμε να κάνουμε με ένα φακελάκι τσάι; 5 εναλλακτικές χρήσεις που δεν γνωρίζατε!

21 Σεπτεμβρίου 2017 17:00
Πόσα μπορούμε να κάνουμε με ένα φακελάκι τσάι; 5 εναλλακτικές χρήσεις που δεν γνωρίζατε!

Είναι γνωστό ότι το τσάι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας ενώ η εκάστοτε ποικιλία έχει διάφορα οφέλη για τα μαλλιά, τη φυσική μας κατάσταση και την υγεία της επιδερμίδας μας. Φαντάσου, λοιπό, τι οφέλη κρύβουν τα σακουλάκια που έχουν το τσάι- ξέρεις, αυτά που πετάς όταν ετοιμάσεις την κούπα με το αγαπημένο σου ρόφημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Το αστρολογικό δελτίο για την εβδομάδα 25 Σεπτεμβρίου ως και 01 Οκτωβρίου! (video)
#1
Διώξε μυρωδιές από το ψυγείο
Μπορεί ο ελληνικός καφές και η μαγειρική σόδα να αποτελούν την κλασσική λύση για τις μυρωδιές του ψυγείου, ωστόσο τα σακουλάκια από το τσάι κάνουν εξίσου καλή δουλειά. Διάλεξε τσάι δυόσμου ή εσπεριδοειδών, βάλε 2, 3 σε ένα μπολ στο μεσαίο ράφι του ψυγείου και θα δεις ότι η φρέσκια μυρωδιά θα πλημμυρίσει το χώρο.

#2
Μαλάκωσε το σκληρό κρέας
Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες αναφέρονταν στο παρελθόν ως τανίνες ή ταννικά οξέα λόγω των ομοιοτήτων στη χημική δομή. Μπορεί αυτή η πληροφορία να σου φαίνεται περιττή, ωστόσο αυτό το συστατικό βοηθάει να μαλακώσει το κρέας, γιατί διασπά τις ίνες του. Για καλύτερα αποτελέσματα βράσε μαύρο τσάι και μούλιασε το κρέας σου εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ και θα είναι έτοιμο για ψήσιμο την επόμενη μέρα!

#3
Ξεκούρασε τα μάτια σου
Βράσε λίγο τσάι και αφού το πιεις τοποθέτησε τα ζεστά (προσοχή ΟΧΙ καυτά) και υγρά σακουλάκια στα μάτια σου για 20 λεπτά για να ξεκουράσεις τα μάτια σου. Η καφεΐνη που περιέχει θα μειώσει το πρήξιμο και τους μαύρους κυκλους.



#4
Φρέσκαρε τα συρτάρια σου
Όταν πιεις το αγαπημένο σου ρόφημα, κρέμασε το σακουλάκι ώστε να στεγνώσει και στη συνέχεια τοποθέτησέ το στο συρτάρι σου ώστε να μυρίσει όμορφα- αυτό μπορείς να το κάνεις προφανώς με πιο μυρωδάτα τσάγια και όχι με ένα απλό πράσινο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζένη Μπαλατσινού - Βασίλης Κικίλας: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στην Αθήνα! Οι φωτογραφίες που τους πρόδωσαν!

#5
Βοήθησε το ερεθισμένο δέρμα σου
Το τσάι μπορεί να σώσει το ερεθισμένο δέρμα- είτε μιλάμε για ελαφρύ έγκαυμα, σκασμένα χείλη ή μώλωπες, γιατί περιέχει τις περίφημες πολυφαινόλες που είπαμε και πιο πάνω, οι οποίες βοηθούν στη σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων, μειώνουν το πρήξιμο και επιταχύνουν την επούλωση. Προφανώς σε κάθε περίπτωση τραυματισμού καλό είναι να πάρεις τη γνώμη ενός ειδικού!

πηγή: ladylike.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share