Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μην πετάς τα παλιά σου έπιπλα! Δώστους νέο «αέρα» με αυτό το τρικ!

11 Σεπτεμβρίου 2017 15:00
Μην πετάς τα παλιά σου έπιπλα! Δώστους νέο «αέρα» με αυτό το τρικ!

Ολοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Ακόμα και αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν καμία αξία ή χρησιμότητα.

Ισως αν τα κοιτάζαμε με μια άλλη ματιά, πιο δημιουργική να τους δίναμε άλλη διάσταση μέσα στο χώρο, νέες ιδιότητες. Μια τάση που έρχεται από το εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια αγκαλιάζεται από τους λάτρεις της vintage διακόσμησης βασίζει τη λογική της στην εξής θέση: «Δώσε στα έπιπλα μια δεύτερη ευκαιρία, δωσ'τους ζωή, κάν’τα ξεχωριστά και δωσ'τους άλλη διάσταση και θέση μέσα στο χώρο». Πώς όλα αυτά; Με το να τους αλλάξεις χρώμα!

«Painted furniture». Βάφουμε τα έπιπλα και τους χαρίζουμε τη λάμψη και τη γοητεία που μπορεί ο χρόνος να αφαίρεσε από πάνω τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη "βόμβα" για τον χωρισμό Θρασκιά - Φωτόπουλου! Όλο το παρασκήνιο (video)

Σίγουρα δεν θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να βάψετε έπιπλα-κειμήλια, με ιστορία χρόνων και ποιότητα που μπορεί η παρέμβαση με χρώμα να αλλοίωνε. Η επιφάνεια του έπιπλου πρέπει να το επιτρέπει. Μπορούμε να βάψουμε ένα τραπέζι, μια καρέκλα, μια συρταριέρα ή έναν καθρέπτη. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα έπιπλο της αρεσκείας μας, να καλύψουμε μια διακοσμητική ανάγκη που μπορεί να έχει ο χώρος μας (και εννοείται ότι αυτός αναβαθμίζεται αμέσως).

Η διαδικασία δεν θα πρέπει να γίνει εντός του σπιτιού, αλλά σε έναν εξωτερικό χώρο ώστε να μην υπάρξουν βλαβερές συνέπειες από την μπογιά που θα χρησιμοποιηθεί.

Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε απλά ένα κουτί χρώμα και ένα πινέλο και ξεκινάμε το βάψιμο. Το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Η μικρή Ολλανδέζα που θα ανεβάσει κατακόρυφα την θερμοκρασία στην Κουρούτα!

Αφαιρούμε το βερνίκι με διαλυτικό και με ένα γυαλόχαρτο ξύνουμε προσεκτικά την επιφάνεια.

Στη συνέχεια απλώνουμε αστάρι και επόμενο βήμα μας είναι η εφαρμογή του χρώματος που έχουμε επιλέξει.

#shopsmall #shoplocal #farmhousestyle #farmhouse #cottage #paintedfurniture #furniture #eclectic#vintage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeriann Bowie (@jeris_eclecticmercantile) στις

Sideboard completed! Painted in Everlong Earl grey ♡#everlongchalkpaint#lofttolovely#paintedfurniturelove#furnituremakeover#furnitureofinstagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loft To Lovely (@loft_to_lovely) στις

Chest Of Drawers Painted with Miss Mustardseed Milk Paint. #paintedfurniturelove #paintedfurniture #missmustardseed #lovemyjob #Furnituremakeover #treasuresrediscovered

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theresa Merritt Barker (@treasuresrediscovered) στις

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share