Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το σουηδικό trend στη διακόσμηση που θα λατρέψουν τα σπίτια μας φέτος!

31 Αυγούστου 2017 17:45
Το σουηδικό trend στη διακόσμηση που θα λατρέψουν τα σπίτια μας φέτος!

Αν το φθινόπωρο με τον χαρακτηριστικό μουντό καιρό, τα γκρι σύννεφα και τη συχνή βροχή σας προκαλεί μελαγχολία, υποδεχθείτε το με φρέσκες ιδέες, που θα αλλάξουν την εικόνα και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και παράλληλα θα ανανεώσουν τη διάθεση σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά από αυτό θα σκεφτείτε πολύ να ξαναχρησιμοποιήσετε τον βραστήρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας!

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση της νέας σεζόν έχει μια τάση που προέρχεται από τη σουηδική αντίληψη για τον τρόπο ζωής και στοχεύει στην ισορροπία, την αρμονία και την ευτυχία όχι μόνο του ίδιου του ατόμου αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο ζει και περνάει το χρόνο του.

Το κόνσεπτ που προτείνουν οι Σουηδοί θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει, ότι βασίζεται στο «Παν μέτρον άριστον» των Αρχαίων Ελλήνων. Η ιδέα για την οποία γίνεται λόγος ονομάζεται «Lagom» και προτρέπει τους πάντες να ζουν χωρίς υπερβολές, να απολαμβάνουν τις στιγμές της καθημερινότητας τους «ούτε πολύ, ούτε λίγο», να εξοικονομούν ενέργεια και νερό, να ανακυκλώνουν περισσότερο. Ως προς τη διαμόρφωση των χώρων η φιλοσοφία των Σουηδών «Lagom» προτείνει απλότητα, αποφυγή πληθωρικών διακοσμήσεων αλλά και των άχρηστων αντικειμένων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους τρόπους με τους οποίους η νέα σουηδική φιλοσοφία «Lagom» παίρνει μορφή στους εσωτερικούς χώρους και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής.

Χρησιμοποιήστε φωτισμό LED
Οι λάμπες τύπου LED σας δίνουν τη δυνατότητα να φωτίσετε το χώρο σας ξοδεύοντας λιγότερη ενέργεια έως και 90%, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη. Δημιουργούν ιδανική ατμόσφαιρα για κάθε τύπο εφαρμογής, είτε στο σπίτι ή στο γραφείο, σε εσωτερικούς χώρους ή σε εξωτερικούς χώρους.

Αγοράστε προϊόντα φτιαγμένα από μπαμπού
Τα μπαμπού έπιπλα αν και ήταν στη μόδα τη δεκαετία του 50-60 έχουν επιστρέψει δυναμικά. Η τάση του «Langom» επιμένει λοιπόν στη διακόσμηση με φυσικά υλικά. Τα αντικείμενα από μπαμπού δίνουν ένα ύφος αποικιακό και ρετρό στο χώρο σας και παράλληλα δημιουργούν μια ήρεμη, γαλήνια και cozy ατμόσφαιρα.


Προτιμήστε τα απαλά χρώματα
Για να εφαρμόσετε την τάση αυτή που προτείνει η σουηδική αντίληψη «ντύστε» κάθε χώρο του σπιτιού σας με μερικά χρώματα -κλειδιά δίνοντας έμφαση στις ουδέτερες αποχρώσεις (neutrals), οι οποίες συνδυάζονται αρμονικά η μια με την άλλη και δημιουργούν μια έλεγκαντ εικόνα. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε αποχρώσεις που έχουν μια «ζεστή» κόκκινη βάση ή διαχρονικά απαλά γκρι.



Απομακρύνετε τις συσκευές τεχνολογίας από το υπνοδωμάτιο
Στο σπίτι σας θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος απαλλαγμένος από οποιαδήποτε συσκευή τεχνολογίας. Ο πιο πιθανός για να συμβεί αυτό είναι το υπνοδωμάτιο σας. Εκεί δεν χρειάζεστε κανέναν ενοχλητικό ήχο που θα μπορούσε να διαταράξει την ησυχία σας. Επιπλέον, καλό θα ήταν να προτιμήσετε γκρι και γαλακτερές αποχρώσεις για τη διακόσμηση, καθώς και μαλακά υφάσματα από φυσικά υλικά, αλλά και ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα που θα σας χαρίσουν μια πραγματική όαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχειρηματίας πλήρωσε τον υπέρογκο ΕΝΦΙΑ για το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Το τεράστιο ευχαριστώ της οργάνωσης!

Αγοράστε χάρτινα αμπαζούρ
Αποτελούν μια έξυπνη και οικονομική λύση μοντέρνων φωτιστικών σε κρεμαστά, επιτραπέζια, δαπέδου ή οροφής και δίνουν μια χαρούμενη και γλυκιά νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σας, μια αιθέρια αίσθηση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share