Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετακόμιση: Τι δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε!

15 Αυγούστου 2017 10:03
Μετακόμιση: Τι δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε!

Η μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι είναι μία διαδικασία που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι να κρατήσετε και τι να πετάξετε. Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να πετάξετε με τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί σβήνει η ερωτική φλόγα ανάμεσα σε δυο συντρόφους;

Όσο μικρό και αν είναι το καινούργιο σας σπίτι, διαβάζοντας τα παρακάτω θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πάρετε μαζί σας τα συγκεκριμένα αντικείμενα. Δείτε ποια είναι αυτά.

Οικογενειακά κειμήλια

Τα ασημένια κηροπήγια της γιαγιάς σας μπορεί να μην ταιριάζουν με το σύγχρονο και μοντέρνα διακοσμημένο σπίτι σας αλλά σίγουρα δε θέλετε με τίποτα να τα πετάξετε. Δείτε ποια είναι αυτά που πραγματικά έχουν μεγάλη αξία για εσάς και πάρτε τα και στο επόμενο σπίτι σας.

Mην πετάξετε φωτογραφίες, σημαντικά χαρτιά και οικογενειακά κειμήλια.

Μπορεί να χρειαστεί να τις κάνετε ψηφιακές αλλά όπως και να’χει δε θέλετε με τίποτα να τις πετάξετε. Υπάρχουν αμέτρητα diy projects για να διακοσμήσετε το καινούριο σας σπίτι χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες που ήδη έχετε.

Μια ωραία ιδέα είναι να αγοράσετε ένα μεγάλο πλαίσιο κορνίζας (θα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε κορνίζες ή απλά σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο), να κάνετε τρυπούλες στο μεταλλικό ή στο πλαστικό υλικό της κορνίζας και να περάσετε εσωτερικά σύρμα ώστε να μπορέσετε να κρεμάσετε με μανταλάκια (ξύλινα ή μεταλλικά) τις φωτογραφίες σας.

Σημαντικά χαρτιά

Ξεφορτωθείτε όλα τα χαρτιά που δε χρειάζεστε και κρατήστε τα έγγραφα που είναι σημαντικό να έχετε πάντα στο σπίτι σας. Έγγραφα όπως είναι τα πιστοποιητικά γέννησης και θανάτου, οι άδειες γάμου, τα συμβόλαια διαζυγίου, τα χαρτιά του σπιτιού, τα διπλώματα, τα πτυχία και τα χαρτιά του αυτοκινήτου είναι μερικά από αυτά που σίγουρα δε θα πετάξετε ποτέ.

Εφεδρικό τηλέφωνο

Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χαλάσει το κινητό σας. Καλό είναι να έχετε και ένα εφεδρικό για τέτοιες περιπτώσεις. Όσο παλιές και να είναι οι συσκευές σας αν λειτουργούν σωστά τότε δεν υπάρχει λόγος να τις πετάξετε.

Μοναδικά αντικείμενα που σας φέρνουν αναμνήσεις

Το πρώτο δόντι του παιδιού σας, το πρώτο του μετάλλιο, το δικό σας πρώτο μετάλλιο είναι αντικείμενα που σας θυμίζουν πολλά και σίγουρα δε θέλετε να τα βγάλετε από τη ζωή σας.

Ένα βαλιτσάκι με φάρμακα και γάζες είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Ελέγξτε μόνο τακτικά ώστε να μην λήξουν τα φάρμακά σας.

Είδη έκτακτης ανάγκης Μερικές μπαταρίες, ένας φακός, μία σφυρίχτρα και το βαλιτσάκι με τις γάζες, το μπεταντίν και όλα τα σχετικά είναι μερικά είδη τα οποία μπορεί να χρειαστούν ανά πάσα στιγμή. Έχετε τα πάντα όπου κι αν μένετε.

Πολύ παλιά έπιπλα

Πριν βιαστείτε να ξεφορτωθείτε τα παλιά σας έπιπλα δείτε μήπως γίνεται κάποιο από αυτά, με λίγη επεξεργασία, να χρησιμοποιηθεί και πάλι στο καινούριο σας σπίτι. Βάψτε, για παράδειγμα, μια παλιά συρταριέρα σε άλλη απόχρωση και αλλάξτε τις τα χερούλια. Αμέσως θα μεταμορφωθεί! Επίσης τα πολύ παλιά έπιπλα πλέον είναι στη μόδα γιατί θεωρούνται vintage. Είτε έχετε παλιά έπιπλα είτε όχι, να ξέρετε πως όλα μπορούν με την κατάλληλη επεξεργασία και βαφή να δείξουν vintage.

Βάψτε τα πόδια του παλιού σας τραπεζιού σε μια ζωηρή απόχρωση και αυτό αμέσως θα μεταμορφωθεί.
Σε κάθε κατηγορία ξεκινήστε κάνοντας μία ερώτηση στον εαυτό σας: “Αν μπορούσα να πάρω μόνο 3 πράγματα μαζί μου, ποια θα ήταν αυτά;” Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα σας δείξει ποια είναι τα αντικείμενα που έχουν μεγαλύτερη αξία για εσάς και πρέπει οπωσδήποτε να μην αφήσετε πίσω σας.

Διαβάστε και άλλες χρήσιμες συμβουλές μετακόμισης!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share