Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα πάθεις πλάκα! Τραπέζι - μέδουσα το νέο «καυτό» trend για το σπίτι

14 Αυγούστου 2017 11:10
Θα πάθεις πλάκα! Τραπέζι - μέδουσα το νέο «καυτό» trend για το σπίτι

Αν νομίζετε ότι η επεξεργασία γυαλιού δεν περιλαμβάνει τίποτα περισσότερο από τα είδη οικιακής χρήσης, ξανασκεφτείτε το.

Η Ιταλίδα τεχνίτης Ντανιέλα Φόρτι, χρησιμοποιεί μια μοναδική διαδικασία για να δημιουργήσει εκπληκτικά σουρεαλιστικά και μοναδικά έργα ημιδιαφανούς τέχνης, που μπορεί να σας θυμίσουν ένα γνωστό πλάσμα της θάλασσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολη νύχτα στον Κάλαμο - Οι μεγάλες καταστροφές και οι φωτογραφίες από την πύρινη «κόλαση»!

Αν και η Φόρτι μας χαιρετάει από τη Ρώμη, φημίζεται για τις δημιουργίες της μακράς εκλεπτυσμένης τοσκανικής παράδοσης. Η 57χρονη ζει και εργάζεται ανάμεσα στους λόφους του Κιάντι από το 1982 και διατηρεί τη σκληρά δουλεμένη φήμη της ως η κυρίαρχη της «βετρερίας» με την πιο πρόσφατη συλλογή της, που ονομάστηκε «Μεντούζε» – το ιταλικό όνομα για τις μέδουσες.

Παράγει αυτά τα εκπληκτικά τραπέζια μέσω σύντηξης στερεού γυαλιού – μια τεχνική που περιλαμβάνει την τήξη στερεών κομματιών γυαλιού, μέχρι να συγχωνευτούν και να υφανθούν μαζί, σχηματίζοντας νέα και όμορφα σχήματα. Στην περίπτωση του Μεντούζε, η βαρύτητα είναι το όργανο που βοηθάει την Φόρτι να δημιουργήσει τα ρεαλιστικά «πλοκάμια» που διαθέτουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σημαίνει όταν το σπέρμα του άντρα έχει κίτρινο χρώμα και τι κινδύνους κρύβει αυτό για την γυναίκα;

Δείτε τις εξαιρετικές δημιουργίες της παρακάτω και αν είστε αρκετά τυχεροί και περάσετε από την Τοσκάνη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση κοσμημάτων της Ντανιέλα Φόρτι, στο ξενοδοχείο Παλάτσο Τούτσι (Palazzo Tucci) στη Λούκα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share