Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αρχιτεκτονικό "θαύμα" σε 40 τ.μ. στην Μύκονο! (Photo)

31 Μαΐου 2017 12:53
Αρχιτεκτονικό

Στη περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα της Μυκόνου, κρυμμένη μέσα στα δαιδαλώδη κοσμοπολίτικα σοκάκια της Χώρας, μια εγκαταλελειμμένη κατοικία, κτισμένη το 1987, ανακαινίστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε δύο μικρά διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής.

Έργο: Summer House in Mykonos
Studio: KParchitects
Design Team: Κόνη Πάτκα, Γκέλη Δημητρακοπούλου
Εμβαδόν: 80 τ.μ.
Περιοχή: Χώρα Μυκόνου, Μύκονος

Η διώροφη αυτή κυκλαδίτικη κατοικία, διατηρώντας ουσιαστικά μόνο το κέλυφος και την εσωτερική της σκάλα, διαμορφώθηκε σε δύο αυτόνομα studio 40 τ.μ. το κάθε ένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Αυτή είναι η ομάδα που κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας! Τα νεύρα του Χρανιώτη και η αποχώρηση (video)

Οι μελετητές του studio KParchitects ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απλότητα των γραμμών, στα παραδοσιακά κυκλαδίτικα αρχιτεκτονικά στοιχεία και στην ενοποίηση των χώρων, λόγω της μικρής σχετικά επιφάνειας τους.

Για το λόγο αυτό, διαμορφώθηκαν καμάρες ώστε να σηματοδοτούν το πέρασμα από το καθιστικό στο δωμάτιο χωρίς όμως να δημιουργούν αυστηρά όρια μεταξύ τους.

Η διαμόρφωση ενιαίων χώρων έδωσε επιπλέον την δυνατότητα να εισέρχεται το φυσικό φως ανεμπόδιστα στο χώρο και να αντανακλάται στις λευκές επιφάνειες των τοίχων και των χτιστών επίπλων αναδεικνύοντας έτσι τη καθαρότητα και την απλότητα του σχεδιασμού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share