Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10 έξυπνα κόλπα για να επιλέξετε έπιπλα για ένα μικρό σαλόνι! Με το τρίτο θα ξετρελαθείτε

8 Μαΐου 2017 13:40
10 έξυπνα κόλπα για να επιλέξετε έπιπλα για ένα μικρό σαλόνι! Με το τρίτο θα ξετρελαθείτε

Η κομψότητα και το στυλ δεν εξαρτώνται από το μέγεθος και το χώρο. Τα τέλεια μικρά δωμάτια θα πρέπει να είναι καθαρά και “περιεκτικά”, διακοσμημένα σε ουδέτερα χρώματα και με τον ελάχιστο αριθμό των επίπλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι βαρετά, διότι ακόμα και σε ένα περιορισμένο χώρο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα εσωτερικό χώρο με χαρακτήρα.


1. Μην περιορίζετε ένα μικρό καναπέ

Μία μικρή περιοχή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιπλωθεί και με μικρά έπιπλα. Ένα μεγάλος γωνιακός ή διασπώμενος καναπές είναι πολύ περισσότερο αποδοτικός από έναν πολύ μικρότερο ομοειδή. Πολύ απλά σχήματα και ουδέτερα χρώματα θα επιτρέψουν στα μεγάλα έπιπλα να ταιριάξουν απόλυτα στο χώρο και να γίνουν ένα βασικό στοιχείο του σχεδιασμού.

2. Πιο αποδοτικά οργανωμένος χώρος αποθήκευσης

Σε ένα μικρό σαλόνι για την αποθήκευση υπάρχει ένας κανόνας, είναι ελάχιστοι οι χώροι ή ανύπαρκτοι. “Συμπιέστε τα” όλα στο μικρό δωμάτιο, χρησιμοποιώντας τους τοίχους από το δάπεδο έως το ταβάνι , προσθέτοντας πίνας και άλλα ήδη διακόσμησης.Δείτε επίσης ένα πολύ ωραίο άρθρο με 10+1 ιδέες για να βελτιώσουμε την αισθητική στο σαλόνι μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τραυματισμός για τον Μάριο στο σημερινό αγώνισμα που προκαλεί ανησυχία! (video)


3. Προσθέστε διαφανή στοιχεία

Τραπεζάκι και ράφια καφέ χρώματος φτιαγμένα από γυαλί ή διαφανές πλαστικό, δουλεύουν πολύ καλά σε ένα μικρό χώρο και δημιουργούν την ψευδαίσθηση του χώρου.

4. Επιλέξτε έπιπλα χωρίς “μπράτσα”

Tα έπιπλα χωρίς “μπράτσα” κάνουν θαύματα στους μικρούς εσωτερικούς χώρους. Οι πολυθρόνες και οι καναπέδες χωρίς “μπράτσα” είναι η ιδανικότερη επιλογή για τα μικρά σαλόνια, καθώς ο χώρος φαίνεται πιο ανοικτός αλλά και φωτεινός. Για λόγους ευκολίας μπορείτε να τα συμπληρώσετε με όμορφα μαξιλάρια ή κορυφές.Διαβάστε επίσης 6 πολύ απλούς τρόπους για περισσότερο φως στο σπίτι μας!

5. Χρησιμοποιείστε “χαμηλά” έπιπλα

Για να δημιουργήσετε οπτική στο χώρο, χρησιμοποιήστε χαμηλά έπιπλα με λιτές και καθαρές γραμμές. Σε ένα δωμάτιο που δεν μοιάζει τόσο άδειο κοιτάζοντάς το κάθετα, κολλήστε μία εικόνα ή μία εικόνα στο τοίχο, ένα στενό βάζο δαπέδου ή ένα ψηλό φωτιστικό δαπέδου.

6. Διαλέξτε έπιπλα με “πόδια”

Ακόμη και η οπτική των μικρών ποδιών κάνουν τα έπιπλα να φαίνονται πιο απλά και θα επεκτείνει το χώρο ενός μικρού δωματίου.

7. Χρησιμοποιήστε τα ράφια

Τα “κλειστά” ράφια οπτικά ωθούν το τοίχωμα προς τα εμπρός, και ως εκ τούτου μπορεί να μειώσει περαιτέρω το μέγεθος του δωματίου. Ως εκ τούτου, σε ένα μικρό σαλόνια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ράφια, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση και “οπτικός θόρυβος”.

8. Το “έργο” των σκούρων επίπλων

Όταν έχετε ένα μικρό σαλόνι είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα σκούρα έπιπλα,αλλά υπάρχουν τρόποι για να λειτουργήσουν. Όταν υπάρχουν φωτεινά χρώματα σε ολόκληρο το σαλόνι, τα σκούρα έπιπλα δίνουν την κατάλληλη ισορροπία στο χώρο και δεν μοιάζουν ογκώδη. Αντίθετα, είναι σε θέση να δώσουν βάθος στο δωμάτιο και με αυτόν τον τρόπο να το μεγεθύνουν οπτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το αγώνισμα ασυλίας, γιατί αποφάσισαν να εκθέσουν τον Ντάνο, ποιος κρύβεται πίσω… (βίντεο)

9. Μην ξεχνάτε τους καθρέφτες

Αν και ο καθρέφτης δεν προτιμάται πάντα για τα έπιπλα, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να βοηθήσει τη σχεδίαση ενός μικρού χώρου. Κρεμάστε τον πίσω από τον καναπέ, ή μπροστά από το παράθυρο ώστε να μεγεθυνθεί οπτικά το δωμάτιο.

10. Πηγαίνοντας παραπέρα

Σε ένα μικρό σαλόνι μπορείτε να τοποθετήσετε τα έπιπλα έτσι ώστε να “κοιτάζουν” προς τον τοίχο, αλλά και μπορεί να κάνουν το χώρο σας πιο διακριτικό. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε αντίθετα τα έπιπλα από τους τοίχους χρησιμοποιώντας στενά τραπέζια, ράφια ή άλλα έπιπλα για αποθήκευση πραγμάτων για έναν καναπέ ή μία καρέκλα.

Πηγη: tospitimas.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share