Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο και όμως αληθινό: Στο Airbnb κάνουν οίκους ανοχής τα σπίτια!

26 Οκτωβρίου 2017 15:28
Απίστευτο και όμως αληθινό: Στο Airbnb κάνουν οίκους ανοχής τα σπίτια!

«Καμπανάκι» στους ιδιοκτήτες σπιτιών που τα νοικιάζουν μέσω της Airbnb χτυπά η αστυνομία, καθώς τον τελευταίο καιρό δέχεται ολοένα και περισσότερες καταγγελίες πως τα σπίτια τους χρησιμοποιούνται ως παράνομοι οίκοι ανοχής προωθώντας την πορνεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή δεδομένων στην δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη! Τα νέα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ο Κόλιν, ιδιοκτήτης σπιτιού καταχωρημένου στην πλατφόρμα της Airbnb, τυχαία ανακάλυψε ότι το διαμέρισμά του είχε μετατραπεί σε έναν pop-up οίκο ανοχής.

Όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό δίκτυο, όταν το έμαθε ένιωθε εξαπατημένος αφού είχε κάνει κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έκανε ποτέ.

«Ζούσα έξι χρόνια εδώ και στη συνέχεια μετακόμισα μακριά οπότε έπρεπε να κάνω κάτι με το σπίτι. Το γεγονός ότι το σπίτι μπορούσε να φιλοξενήσει έως και τέσσερις ανθρώπους τη βραδιά με 85 λίρες ήταν μια πολύ καλή περίπτωση και σίγουρα οικονομικότερη από ένα ξενοδοχείο, οπότε υπήρχε κόσμος που το προτιμούσε μέσω της πλατφόρμας.

Κάποια στιγμή κάποιοι που έκαναν κράτηση μέσω της Airbnb μου έστειλαν μήνυμα ρωτώντας με αν θα μπορούσαν να με πληρώσουν σε μετρητά. Αμέσως αρνήθηκα και μάλιστα το γεγονός με γέμισε υποψίες αφού σε μια τέτοια περίπτωση αν κάτι πάει στραβά η κράτηση είναι εκτός ιστοσελίδας οπότε δεν εμπίπτει σε καμία από τις εγγυήσεις της.

Όταν την ημέρα της αναχώρησής του μου έστειλαν ένα ακόμα μήνυμα λέγοντάς μου πως έχουν περάσει μια ξέφρενη νύχτα και ζητώντας μου να αναχωρήσουν αργότερα από το προβλεπόμενο, είχαν υπογράψει με ένα όνομα που με έβαλε σε υποψίες. Έτσι αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στο Google. Μόλις έκανα την αναζήτηση με το όνομα του email αλλά και το όνομα του επισκέπτη υπήρχε μια φωτογραφία και των δύο μαζί και τότε βρήκα μια ιστορία για τους δυο τους σύμφωνα με την οποία λειτουργούσαν ως συνοδοί πολυτελείας.

Κοιτώντας μάλιστα τις καταχωρήσεις τους είδα πως πληρώνονταν με 1.300 λίρες τη βραδιά. Έτσι τις δύο βραδιές που είχαν κάτσει στο διαμέρισμά μου είχαν εισπράξει 5.200 λίρες συνολικά.

Τότε ένιωσα λίγο σαν να έχω ξεχάσει το μάτι ανοιχτό και να πρέπει να τρέξω να προλάβω να το σβήσω πριν πάρει φωτιά.

Μόλις έφτασα στο σπίτι μύριζε κρασί και άρωμα. Βρήκα χρησιμοποιημένο προφυλακτικά κάτω από το κρεβάτι. Κάλεσα την αστυνομία και τους είπα τα πάντα. Τους έδωσα όλα τα στοιχεία που είχα στη διάθεσή μου, κυρίως από φόβο μήπως με κατηγορήσουν πως έχω εγώ παραβιάσει το νόμο. Η αστυνομία κράτησε τα στοιχεία μου αλλά δεν με ενημέρωσε για τίποτα περαιτέρω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το στοιχείο στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη που βάζει τέλος στο θρίλερ!

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό η Airbnb τόνισε ότι «θα δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές ενώ προτίθεται να διερευνήσει αμέσως το θέμα. Όπως επισημαίνει άλλωστε πάνω από 160 εκατ. άνθρωποι έχουν ταξιδέψει με τη βοήθεια της Airbnb και οι κακές εμπειρίες είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο».

Σύμφωνα με την Σάρλοτ, εκδιδόμενη σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας, υπάρχουν πολλές κοπέλες που χρησιμοποιούν παρόμοιες πλατφόρμες για να βρουν τον κατάλληλο χώρο να πάνε με έναν πελάτη.

Η ίδια επισκέπτεται πελάτες σε διάφορες περιοχές κατά την διάρκεια του μήνα και νοικιάζει χώρους μέσα από τέτοιου είδους πλατφόρμες. «Στο τέλος της ημέρας, αν νοικιάσετε ένα τέτοιο διαμέρισμα ακόμα και γι αυτή τη δουλειά αλλά το αφήσετε καθαρό στην κατάσταση που το βρήκατε δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα». Όπως επισημαίνει όταν ζούσε στο Έξετερ, είχε το δικό της διαμέρισμα και δούλευε. Όπως επισημαίνει είναι νόμιμο να αγοράζεις το σεξ στην Μεγάλη Βρετανία εκτός από την βόρεια Ιρλανδία, ωστόσο όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την συγκεκριμένη αγορά έχουν ποινικοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων και των πορνείων.

Εάν περισσότερα από ένα άτομο είναι διαθέσιμα σε έναν χώρο τότε αυτός αποτελεί πορνείο, εάν ένα άτομο διαθέτει το δικό του χώρο τότε αυτό δεν αποτελεί πορνείο. Μέχρι την αποποινικοποίηση της σεξουαλικής εργασίας, οι εργαζόμενοι του σεξ δεν θα νιώσουν ποτέ ασφαλής αφού δεν μπορούν να εργαστούν σε ζευγάρια. Έτσι η ενοικίαση κάποιου τέτοιου χώρου μπορεί να φαντάζει ως πρόσκαιρη λύση.

πηγή:globalview.gr

 

Hotels

Ροή ειδήσεων

Share