Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτες φωτογραφίες: Το μυστηριώδες άγαλμα του Ιησού στο βυθό της θάλασσας!

Πως βρέθηκε εκεί;

16 Ιανουαρίου 2019 18:33
Απίστευτες φωτογραφίες: Το μυστηριώδες άγαλμα του Ιησού στο βυθό της θάλασσας!

Ένας φωτογράφος, ταξίδεψε στο Coral Reef State Park στα Florida Keys. Ο Steven πήγε εκεί για να φωτογραφίσει ένα χάλκινο άγαλμα του Ιησού που στέκεται επιβλητικό στο βάθος της θάλασσας.

Αλλά το άγαλμα του Ιησού που εντόπισε και φωτογράφισε ο Weir δεν είναι το μόνο και ούτε και το πρωτότυπο.

Το πρωτότυπο βρίσκεται στη μεσόγειο θάλασσα, στα ανοιχτά του San Fruttuoso, μεταξύ Camogli και Portofino στην Ιταλική Ριβιέρα. Τοποθετήθηκε στο πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος περίπου 17 μέτρων, στις 22 Αυγούστου του 1954. Το γλυπτό, το οποίο έχει ύψος 2,5 μέτρα δημιουργήθηκε από τον Guido Galletti μετά από μια ιδέα του Iταλού δύτη Duilio Marcante και τοποθετήθηκε στο σημείο όπου πέθανε το 1947 ο Dario Gonzatti, ο πρώτος Ιταλός που χρησιμοποίησε καταδυτικό εξοπλισμό.

Το γλυπτό απεικονίζει τον Χριστό να προσφέρει την ευλογία του, έχοντας το κεφάλι και τα χέρια του στραμμένα προς τον ουρανό.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν και άλλα, αντίγραφα του όμορφου γλυπτού τα οποία τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία στον κόσμο, τόσο κάτω από το νερό όσο και σε εκκλησίες και μουσεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές στιγμές για τον Γιάννη Σπαλιάρα!

Ένα από αυτά βρίσκεται στο σημείο που ταξίδεψε ο Steven Weir. Το συγκεκριμένο γλυπτό παρουσιάστηκε στην Underwater Society of America στη Νέα Υόρκη το 1962. Στις 25 Αυγούστου, 1965 τοποθετήθηκε περίπου 8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανοικτά των ακτών της Φλόριντα. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι ενώ ζυγίζει περίπου 260 κιλά, η συγκεκριμένη βάση στην οποία επισυνάπτεται ζυγίζει περίπου 9 τόνους!

Καθώς κολυμπούσε ο Weir πάνω από το άγαλμα τράβηξε μια απίστευτη φωτογραφία!

Αν και ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του θρησκευόμενο, η εμπειρία που έζησε ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Ήταν έμπνευση για μένα που είδα για πρώτη φορά τον Ιησού», λέει. «Νομίζω ότι ο Χριστός της Αβύσσου, ευλογεί τα ψάρια και προστατεύει τος υφάλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την ξεφτίλισε! Ο Βράνιες έβγαλε στην φόρα γυμνή φώτο της Καρλέουσα! Αντέχεις να την δεις;

Τι όμορφη σκέψη! Τα γλυπτά του Ιησού είναι λες και τοποθετήθηκαν σε διάφορες θάλασσες του κόσμου για να προστατεύουν τον υποθαλάσσιο κόσμο!

Δείτε στο βίντεο το άγαλμα στο βυθό της θάλασσας:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share