Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα Ζηλανδία: Πωλείται ολόκληρο χωριό αντί 2,8 εκατ. δολαρίων! (photos+video)

Αλλά υπάρχει παγίδα...

30 Οκτωβρίου 2018 16:50
Νέα Ζηλανδία: Πωλείται ολόκληρο χωριό αντί 2,8 εκατ. δολαρίων! (photos+video)

Το Lake Waitaki Village, που βρίσκεται στο Σάουθ Άιλαντ περίπου 180 χιλιόμετρα βόρεια του Ντουνεντίν, διατίθεται προς πώληση έναντι του ποσού των 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πόλη, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 ως ένα μέρος για να διαμένουν οι άνδρες που εργάζονταν σε ένα κοντινό έργο κατασκευής φράγματος μαζί με τις οικογένειές τους, έμεινε άδεια από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν το φράγμα αυτοματοποιήθηκε και δεν απαιτείται καθημερινή ανθρώπινη εργασία.

Αυτό συνέπεσε με το γεγονός πως όλο και περισσότεροι Νεοζηλανδοί επιλέγουν πλέον να εγκατασταθούν στις πόλεις αντί να ακολουθήσουν μια αγροτική ζωή.

Μην περιμένετε πάντως να δείτε μια ανατριχιαστική πόλη – φάντασμα. Το Lake Waitaki Village είναι ακόμα σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, αποτελούμενο από οκτώ σπίτια, ένα εστιατόριο, έναν ξενώνα με αίθουσα μπιλιάρδου και πλήρη επαγγελματική κουζίνα, γκαράζ πολλαπλών θέσεων και πολλά άλλα.

Ο Κέλι Μιλμάιν, κτηματομεσίτη της Νέας Ζηλανδίας, σημειώνει ότι «το τουριστικό δυναμικό της περιοχής μόλις αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα με τα εγκαίνια του μονοπατιού για ποδηλάτες Alps to Ocean που θα φέρει πολλούς νέους επισκέπτες στην περιοχή».


Ένα πιθανό εμπόδιο; Νωρίτερα φέτος, η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νόμο που καθιστά αδύνατο σε αλλοδαπούς πολίτες να αγοράσουν ακίνητα εκεί.

Το σκεπτικό πίσω από τον νόμο ήταν ότι οι τιμές των ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία έχουν αυξηθεί τόσο δραματικά ώστε οι ντόπιοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν στα μέρη που μεγάλωσαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αναφέρει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον μετασεισμό 5,5 στη Ζάκυνθο! - Σε ταραχή οι κάτοικοι!

Τον Αύγουστο του 2018, όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Ντέιβιντ Πάρκερ είχε δηλώσει: «Πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα των Νεοζηλανδών να μπορούν να αγοράζουν σπίτια στην Νέα Ζηλανδία».

Φωτογραφίες: www.trademe.co.nz

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share