Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η ευρωπαϊκή πόλη που απαγορεύει στους τουρίστες να τρώνε στον δρόμο!

Θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο ως 500 ευρώ

5 Σεπτεμβρίου 2018 16:12
Η ευρωπαϊκή πόλη που απαγορεύει στους τουρίστες να τρώνε στον δρόμο!

Μια νέα απόφαση εξέδωσε η ιταλική πόλη της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται να τρώει κάποιος φαγητό στα πεζοδρόμια της πόλης και στα κατώφλια των καταστημάτων.

Οι τουρίστες, οι οποίοι θα αγνοούν το απαγορευτικό, θα τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα, τα οποία θα φτάνουν ως 500 ευρώ.

Η απαγόρευση αφορά τους πιο διάσημους και ιστορικούς δρόμους της Φλωρεντίας, όπως Via de' Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano και Via della Ninna.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πρώτη φορά: Αυτός είναι ο ένας και πραγματικός λόγος για τον οποίο "σκοτώθηκαν" Μαυρίδης - Τανιμανίδης!

Μάλιστα, οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν αναρτήσει πινακίδες, με τις οποίες ενημερώνουν τους τουρίστες για την απαγόρευση, γράφοντας: «Σεβαστείτε τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στον δρόμο».



Το απαγορευτκό έχει ως σκοπό την προστασία της πόλης απο απορρίματα, καθώς πληθώρα τουριστών παρατούν τα απορρίματα από τα φαγητά τους στα πεζοδρόμια. Ο Δήμαρχος της Φλωρεντίας. Dario Nardella σχολίασε: «Δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, αλλά ένα αποτρεπτικό μέτρο. Αν οι τουρίστες συμπεριφέρονται στη Φλωρεντία όπως κάνουν στο σπίτι τους, τότε θα είναι για πάντα ευπρόσδεκτοι, ειδικά αν θέλουν να δοκιμάζουν και τις γαστρονομικές μας σπεσιαλιτέ».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share