Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στη Μύκονο βρέθηκε για 2 ημέρες το πιο «ενεργειακό» σκάφος στον κόσμο! (Photo)

Εκτελεί πειραματικό ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο!

19 Ιουνίου 2018 12:40
Στη Μύκονο βρέθηκε για 2 ημέρες το πιο «ενεργειακό» σκάφος στον κόσμο! (Photo)

Στη Μύκονο βρέθηκε για δύο ημέρες το πιο «ενεργειακό» σκάφος στον κόσμο, το καταμαράν Energy Observer.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελένη Καλπουρτζή, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θοδωρή Χαριτόπουλο, τον προϊστάμενο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκο Βαρδαλάχο και την Κατερίνα Τοπούζογλου του διεθνούς οργανισμού All for Blue, επισκέφθηκαν το πρωτοποριακό σκάφος Energy Observer, στο οποίο ξεναγήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του σκάφους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το σημερινό (19/06) έπαθλο!

Το εν λόγω καταμαράν, εκτελεί πειραματικό ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο και όπως ανέφερε το 6μελές πλήρωμά του στον κ. Κουκά, δε θα μπορούσε να μείνει εκτός των βασικών προορισμών η κοσμοπολίτισσα Μύκονος, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλετε να αποχωρήσει αυτή την εβδομάδα;

«Το ιδιόμορφο σκάφος είναι απόλυτα οικολογικό καθώς κινείται εξ’ ολοκλήρου από την ενέργεια που δίνουν μπαταρίες υδρογόνου, οι οποίες τροφοδοτούνται διαρκώς από τη σύζευξη των πολλών φωτοβολταϊκών πάνελ που διαθέτει, καθώς και δυο μικρών ανεμογεννητριών. Εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με τη βοήθεια του ανέμου, ενώ συγκεντρώνει και ηλιακή ενέργεια», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σκοπός του εξαετούς πειραματικού ταξιδιού του σκάφους Energy Observer, το οποίο υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γαλλική Κυβέρνηση, είναι η βελτιστοποίηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις για τη μέγιστη δυνατή «απεξάρτηση» από τη χρήση πετρελαίου για την κίνηση των σκαφών.

Η Μύκονος επελέγη ως βασικός σταθμός του Energy Observer, προκειμένου να σταλεί το οικολογικό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνει ο δήμος.

Πηγή: E-Radio.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share