Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το καταραμένο κάστρο όπου όποιος κοιμάται πεθαίνει! (photos)

Η ιστορία πίσω από τον θρύλο!

9 Ιουνίου 2018 12:21
Το καταραμένο κάστρο όπου όποιος κοιμάται πεθαίνει! (photos)

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ευρώπης. Η ομορφιά του δεν περιορίζεται μόνο στη ν αρχιτεκτονική του αλλά και στην τοποθεσία, αφού βρίσκεται πάνω στην θάλασσα. Λίγο έξω από την Τεργέστη της Αυστρίας, το κάστρο του Μιραμάρε στέκει ακόμα περήφανο, σαν καινούργιο, κάνοντάς σε να ονειρεύεσαι παραμύθια γαι πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Όμως αν μάθεις τον θρύλο που το συνοδεύει, το παραμύθι χάνεται και δίνει την θέση του σε εφιάλτη.

Χτίστηκε το 1860 από τον Αρχιδούκα Μαξιμιλιανό τον Α’, τον νεότερο αδελφό του Αυτοκράτορα Ιωσήφ. Ήθελε να το κάνει δώρο στην πανέμορφη σύζυγό του Σάρλοτ του Βελγίου. Μακριά από τις ιδιορρυθμίες της αυλής, το ζευγάρι βρήκε τον παράδεισό του, για να χαρεί ανεπηρέαστο τον έpωτά του. Επέβλεψε ο ίδιος το χτίσιμό του. Είχε την φήμη του αφελή και του ονειροπόλου, πράγμα που τον έκανε εύκολα υποχείριο στις ορέξεις άλλων μοναρχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνες - σοκ: Ότι απέμεινε από το σκάφος που κάηκε εν πλω στο Πόρτο Ράφτη! (photos)


Το ζευγάρι έμεινε για λίγο στο ισόγειο του κάστρου. Όμως ο Ναπολέοντας ο Γ’, γνώριζε την αφέλειά του και πριν ολοκληρωθεί το κάστρο, τον έστειλε στο Μεξικό, με τον τίτλο του Αυτοκράτορα. Τον διάλεξε επίτηδες για να ελέγχει την αχανή χώρα. Ο αδελφός του δεν συμφωνούσε. Το Μεξικό βασανιζόταν από πόλεμο. Εμφύλιος, μαζί με Βρετανούς και Ισπανούς, οι οποίοι διεκδικούσαν ότι θεωρούσαν ότι τους αναλογούσε.

Η γυναίκα του όμως επέμενε. Ήθελε να γίνει αυτοκράτειρα. Μετακόμισαν στο μεξικο Σίτι το 1864. Τρία χρόναι αργότερα, ο Ναπολέων ο Γ’ απέσυρε την στήριξή του. Ο Μαξιμιλιανός αρνήθηκε να φύγει από το Μεξικό και να παραδώσει τον θρόνο. Και έτσι, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους στρατιώτες του προέδρου Χουάρεζ. Έναν μήνα μετά εκτελέστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - 48ωρη ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλετε να παραμείνει στο Survivor;

Η Σάρλοτ τρελάθηκε. Πέρασε την υπόλοιπη ζωή της απομονωμένη, κοιτώντας τα πράγματα που απέκτησαν μαζί. Η τραγική ιστορία του ζευγαριού, μια καταραμένη ιστορία αγάπης, φαίνεται πως έδωσε τροφή στον θρύλο που στοιχειώνει ακόμα και σήμερα το κάστρο του Μιραμάρε. Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος μαζί με την σύζυγό του, κοιμήθηκαν για δυο βράδια στο κάστρο, πριν το ταξίδι του στο Σεράγεβο το 1914, όπου η δολοφονία του Φερδινάνδου έγινε η κύρια αφορμή για να ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το ίδιο συνέβη και στον Δούκα Αμέντεο ντ’ Αόστα, όταν οι Ιταλοί του Μουσολίνι είχαν καταλάβει την περιοχή. Πέθανε αργότερα σε μια βρετανική φυλακή. Ακόμα και ο Αμερικανός στρατηγός Τσάρλς Μουρ, που έμενε εκεί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε λίγα χρόνια αργότερα στην Κορέα. Με λίγα λόγια η κατάρα το λέει ξεκάθαρα: Όποιος κοιμηθεί στο κάστρο του Μιραμάρε, θα πεθάνει νέος, βίαια σε μια ξένη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Οριστικό! Έκτακτο συμβούλιο του νησιού την Κυριακή! Ανακοινώνεται στους παίκτες ότι...

Παρολ’ αυτά, είναι μάλλον ασφαλές να επισκεφτεί κάποιος το κάστρο του Μιραμάρε την ημέρα και να ξεναγηθεί στα δωμάτια του και στον υπέροχο κήπο του. Άλλωστε αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο. Πάντως, για καλό και για κακό, αν το επισκεφτείτε ποτέ, να έχετε χορτάσει ύπνο...

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share