Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μικρό σπιτάκι που...μεταμορφώνεται

13 Μαρτίου 2018 15:25
Το μικρό σπιτάκι που...μεταμορφώνεται

Όταν η μητέρα του του ζήτησε να της κάνει την χάρη και να της χτίσει ένα σπίτι, ο Caspar Schols από το Eindhoven της Ολλανδίας έπιασε αμέσως δουλειά.

Και το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο.

Η μητέρα του πάντα ονειρευόταν να ζει σε ένα μικρό σπιτάκι – μία κρυψώνα μέσα στην φύση. Αυτό το μέρος δίπλα σε μία λίμνη φαινόταν το τέλειο σημείο.


Ο Caspar δεν έχει πάει σε σχολή αρχιτεκτονικής αλλά είχε πολλές ιδέες. Ήθελε να χτίσει ένα μικρό σπιτάκι και θα χρησιμοποιούσε ξύλο για να το φτιάξει.


Του πήρε μόλις 6 μήνες για να το ολοκληρώσει και της το παρουσίασε την μέρα που είχε γενέθλια. Όταν το βλέπει κανείς από απόσταση, δεν φαίνεται πόσο εξωπραγματικό είναι.


Το σπίτι όμως μπορεί να χωριστεί στην μέση και να προεκταθεί και προς τις δύο πλευρές. Φαίνεται λες και δύο σπίτια είναι ενωμένα.


Καθώς διαχωρίζεται, το εσωτερικό του γίνεται πιο ευρύχωρο αλλά η μεταμόρφωση δεν τελειώνει εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει το σημερινό αγώνισμα και το έπαθλο άλλου... επιπέδου!


Μόνο όταν τα δύο κομμάτια φτάνουν στην μέγιστη απόσταση μπορεί κανείς να καταλάβει πως το σπίτι μπορεί να μετατραπεί σε αυλή. Απλά πρέπει να σπρώξεις τους γυάλινους τοίχους στην θέση τους και είσαι και πάλι προστατευμένος από τα καιρικά φαινόμενα.


Μία ματιά στο εσωτερικό του θα σας κόψει την ανάσα. Ο τρόπος που μπαίνει το φως είναι πραγματικά εντυπωσιακός. «Ήθελα να φτιάξω ένα πολύ ευέλικτο σπίτι και να μπορεί να αλλάζει όπως αλλάζουμε ρούχα.»


Η μητέρα του δεν πίστευε στα μάτια της όταν το είδε. Ενθουσιάστηκε πάρα πολύ και ένιωθε περήφανη για την δουλειά του γιου της.


Λάτρεψε την πιθανότητα ενός χαλαρού απογεύματος δίπλα στην φωτιά, όπως και ενός πάρτι με φίλους κάτω από τον νυχτερινό ουρανό. Εκτός από αυτό, τα εγγόνια της θα μπορούσαν να το χρησιμοποιούν σαν σκηνή για θεατρικές ή χορευτικές παραστάσεις.


Είναι σίγουρα ένα εκπληκτικό σπίτι.


Δείτε το καλύτερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Όπως λέει και το ρητό, «δεν είναι σωστό να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του.» Ένα σχετικά απλό σπίτι μπορεί να μεταμορφωθεί μαγικά σε κιόσκι που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες στιγμές.

πηγή: newsone.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share