Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η Πορτογαλία «μαγεύει»! Δείτε τα 10 γοητευτικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς

20 Αυγούστου 2017 15:40
Η Πορτογαλία «μαγεύει»! Δείτε τα 10 γοητευτικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς

Η Πορτογαλία έχει μερικά από τα ομορφότερα χωριά σε όλη την Ευρώπη, μερικά γνωστά, άλλα λιγότερο. Το μείγμα της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της γοητείας προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Είναι τόσο εύκολο να καταλάβεις γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ερωτεύονται αυτή την όμορφη χώρα. Όπως συμβαίνει κατά την εξερεύνηση των κοσμοπολίτικων πόλεων της Λισαβόνας και του Πόρτο, υπάρχουν και πολλά πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε σε αυτές τις θαυμάσιες πόλεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωστή ηθοποιός μετά από 3 μήνες μάχης με τον καρκίνο δηλώνει: «Νιώθω υπέροχα»! (Video)

Monsanto

Αυτό το μικρό, οχυρωμένο χωριό. Τα σπίτια και οι δρόμοι στο Monsanto είναι γεμάτοι και σκαλιστούς βράχους και ογκόλιθους που περιβάλλουν την ίδια την πόλη. Η επίσκεψη στο κάστρο που έχει θέα στο χωριό προσφέρει μια εξαιρετική πανοραμική θέα στις πεδιάδες και τα κοντινά βουνά της Serra de Estrela.

Monsaraz

Το Monsaraz είναι ένα γοητευτικό χωριό όπου ακόμα και σήμερα διατηρεί την ιστορική και μεσαιωνική του ατμόσφαιρα. Ασβεστωμένα σπίτια, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ του 16ου και του 17ου αιώνα,κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού Rua Direita. Αν ακολουθήσετε αυτό το δρόμο θα σας οδηγήσει στην κεντρική πλατεία, όπου μια εκκλησία που στεγάζει όμορφους επιχρυσωμένους βωμούς και ζωγραφισμένους πυλώνες. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το κάστρο στην πόλη. Προσφέρει υπέροχη θέα στο φράγμα Alqueva και στους ελαιώνες.

Castelo Rodrigo

Φωλιασμένο πάνω σε ένα λόφο, το όμορφο αυτό χωριό «κοιτάζει» πάνω από το οροπέδιο που εκτείνεται προς τα ανατολικά στην Ισπανία και προς τα βόρεια στην κοιλάδα του ποταμού Douro. Διαθέτει μια πλούσια ιστορία, από την ίδρυσή του από τον Alfonso IX του Leon μέχρι να χρησιμοποιηθεί ως διαδρομή από τους προσκυνητές που πηγαίνουν στο Santiago de Compostela. Μέχρι σήμερα, το Castelo Rodrigo διατηρεί την μεσαιωνική αρχιτεκτονική με τα γραφικά σπίτια που βρίσκονται μέσα στα τείχη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολική έκλειψη στον Λέοντα: Πώς θα επηρεάσει αναλυτικά το κάθε ζώδιο σύμφωνα με την Άση Μπήλιου!

Sortelha

Άλλο ένα γοητευτικό χωριό που εξακολουθεί να διατηρεί την ιστορική του κληρονομιά μέχρι σήμερα. Η γοτθική πύλη του χωριού και η εκκλησία του 14ου αιώνα, που διαθέτουν ισπανική-αραβική οροφή είναι μερικά από τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά στυλ που είναι μοναδικά στην περιοχή.

Nazare

Το πιο διάσημο ψαροχώρι της Πορτογαλίας, προσελκύει επισκέπτες λόγω της ένδοξης παραλίας και της ζωντανής ζωής του χωριού. Θα γοητευτείτε από τις παραδοσιακές φορεσιές που φορούν ακόμα οι ντόπιοι. Στο Nazare ακραίοι…Surfers δοκιμάζουν την ικανότητα τους στα κύματα που πολλές φορές φτάνουν σε τρομακτικά μεγέθη!

Ericeira

Είναι ένα μικροσκοπικό ψαροχώρι που βρίσκεται με βράχους που βλέπουν στην άγρια ακτή του Ατλαντικού. Αυτό το χωριό είναι γνωστό για τα ασβεστωμένα ξωκλήσια και τα σπίτια του, που βρίσκονται στα στενά δρομάκια. Μπορείτε να απολαύσετε ένα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά σε ένα από τα ιστορικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Επίσης η παραλία Ribeira das Ilhas θεωρείτε μια απο τις καλύτερες στην γηραιά ήπειρο για surfing!

Obidos

Το Obidos θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Ευρώπης λόγω των πολύχρωμων σπιτιών του γεμάτα βουκαμβίλιες, γοτθικά-πλακόστρωτα δρομάκια και ασβεστωμένες εκκλησίες που περιβάλλουν το κάστρο του 12ου αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φθινοπωρινός ο καιρός από την Δευτέρα: Έρχονται βροχές και καταιγίδες! - Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Marvao

Το Marvao άλλο ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία. Το χωριό ακόμα διατηρεί την γοητευτική του…δομή. Σπίτια και εκκλησίες οδηγούν σε ένα θαυμάσιο κάστρο του 13ου αιώνα με εντυπωσιακή πανοραμική θέα.

Almeida

Είναι ένα χωριό που πρέπει να επισκεφθείτε! Ιδρύθηκε για να χρησιμεύσει ως μια μεγάλη πορτογαλική οχύρωση στα ισπανικά σύνορα τον 12ο αιώνα (οι Ισπανοί ήθελαν πραγματικά αυτή την πόλη) . Αξίζει μία βόλτα γύρω από τους τοίχους και τις τάφρους για να σας προκειμένου να γνωρίσετε το έντονο παρελθόν του.

Alvaro

Το χωριό μπορεί να υπερηφανεύεται για την πλούσια θρησκευτική του κληρονομιά όπως φανερώνουν τα δεκαπέντε παρεκκλήσια και μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο. Εκτός από αυτούς τους τόπους λατρείας, οι παραλίες και τα γραφικά φυσικά καταφύγια αναμφίβολα θα μεγαλώσουν την επιθυμία σας να επισκεφτείτε τον Alvaro. Επίσης για τους λάτρεις της ιστορίας, το χωριό χρησίμευσε ως έδρα του δήμου και έγινε μια σημαντική βάση για το Τάγμα της Μάλτας.

Πηγή travelstyle

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share