Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στους τρεις καλύτερους προορισμούς για καταδύσεις η Ελλάδα!

12 Αυγούστου 2017 18:10
Στους τρεις καλύτερους προορισμούς για καταδύσεις η Ελλάδα!

Ένας ελληνικός προορισμός κατάφερε να είναι ανάμεσα στους 3 κορυφαίους υποβρύχιους προορισμούς της Μεσογείου για τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Luxury Travel Blog.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 θεραπείες με μαγειρική σόδα και λεμόνι που κάνουν...θαύματα!

Όπως αναφέρεται στο άρθρο οι ωκεανοί και θάλασσες καλύπτουν περισσότερο από 70% του πλανήτης μας και το 95% παραμένει ανεξερεύνητο από τους ανθρώπους. Η ζωή στον βυθό είναι όμορφη και το να μην εξερευνούμε τους θησαυρούς που παραμένουν κρυμμένοι είναι κρίμα.

1. Παλάτι της Κλεοπάτρας, Αίγυπτος

Στην πρώτη θέση, βρίσκεται το Παλάτι της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο. Κάποτε, αυτή η πόλη δεν ήταν παρά ένας μύθος, αλλά μια ομάδα θαλάσσιων αρχαιολόγων έφεραν στο φως τα ερείπια του αρχαίου βασιλείου της Κλεοπάτρας στα ανοικτά των ακτών της σύγχρονης Αλεξάνδρειας το 1998. Σεισμοί έστειλαν το παλάτι του Φαραώ στα βάθη της Μεσογείου 1.600 χρόνια πριν, αλλά τώρα είναι δυνατόν να εξερευνήσουν ένα από τα πλουσιότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο. Τεράστια πέτρινα μνημεία, σφίγγες, αγάλματα και ναοί βρίσκονται σε όρθια θέση και άριστα διατηρημένοι στο βυθό της θάλασσας, ενώ νομίσματα και άλλα αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα είναι σκορπισμένα στον πυθμένα της θάλασσας.

2. Παυλοπέτρι, Ελλάδα

Με ένα σύντομο ταξίδι από τη νότια ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδα βρίσκει κανείς την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο, που χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια. Το Παυλοπέτρι άνθισε για 2.000 χρόνια κατά την εποχή της γέννησης του δυτικού πολιτισμού, που σημαίνει ότι αποτελεί μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ιδιαίτερα πλούσια σε ιστορία. Λόγω του γεγονότος ότι η θέση του ήταν άγνωστη μέχρι το 1967 και ότι παραμένει σχετικά απρόσιτη, η πόλη, μόλις 4 μέτρα κάτω από το νερό, είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένη. Η περιοχή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους ωκεανογράφους και ιστορικούς λόγω του περίπλοκου σχεδιασμού και της προηγμένης υποδομής της, που ξεπερνά ακόμα και αυτή μερικών σύγχρονων πολιτισμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη αντίδραση της Μενεγάκη μετά την αποχώρηση του Γκουντάρα από την εκπομπή- Μιλάνε η όχι τελικά;

3. Πόρτο Φίνο, Ιταλία

Κοντά στην ιστορική πόλη της Γένοβας, μια χερσόνησος εκτείνεται στη Θάλασσα της Λιγουρίας. Στην άκρη του είναι η όμορφη πόλη του Portofino που προσφέρει μερικά από τα καλύτερα νερά για καταδύσεις και μάλιστα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε το άθλημα των καταδύσεων. Το Θαλάσσιο Πάρκο έχει επίσης προσελκύσει δύτες από μακριά και ευρέως για να παρακολουθήσουν αυτή τη μοναδική όαση στη Μεσόγειο. Το ασυνήθιστο σχήμα της ακτογραμμής, μαζί με τους υπέροχους όρμους και τα εντυπωσιακά πετρώματα, έχει οδηγήσει σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον που έχει γεννήσει χιλιάδες διαφορετικά είδη. Στο Portofino βρίσκεται και η πιο γνωστή περιοχή κατάδυσης της Μεσογείου, το Guido Galletti, «Ο Χριστός της Αβύσσου», ένα γιγαντιαίο βυθισμένο χάλκινο άγαλμα του Ιησού, που στηρίζεται στον πυθμένα της θάλασσας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share