Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Που θα πιείς την πιο ωραία σοκολάτα στην Αθήνα; Στο rezin!

8 Δεκεμβρίου 2011
Που θα πιείς την πιο ωραία σοκολάτα στην Αθήνα; Στο rezin!

O χειμώνας έχει μπει για τα καλά, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι η κατάλληλη ώρα για μια βόλτα στο -σιγά σιγά- στολισμένο κέντρο της Αθήνας και μια στάση σε ένα από τα πιο ιστορικά rock καφέ-bar που φτιάχνει -κατά κοινή ομολογία- την καλύτερη ζεστή (αλλά και κρύα) σοκολάτα στην πόλη. Ο λόγος για το... rock Rezin.

Το Rezin είναι μια από τις ιστορικότερες καφετέριες-bar της Αθήνας. Τοποθετημένο στο κέντρο των Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Εμμ.Μπενάκη, μόλις 100 μέτρα από την πλατεία, είθισται να φιλοξενεί τα μεσημέρια φοιτητοπαρέες, αλλά αποτελεί παράλληλα κι ένα σημείο βραδινής συνάντησης για μπίρα, υπό τον ήχο γνωστών και αγαπημένων rock μελωδιών.

Το Rezin άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1979, αλλά απέκτησε τη σημερινή του μορφή και όνομα το 1987 και έκτοτε, μένει απόλυτα πιστό στο αρχικό του στιλ και ύφος, αλλά και στις κλασικές rock του μουσικές προτιμήσεις. Ο χώρος δεν γνωρίζει από πολυτέλειες και design πινελιές, γεγονός που εκτιμούν αφάνταστα οι απανταχού ροκάδες.

Αυτό που αρχικά και πολύ γρήγορα έκανε το Rezin διάσημο στο ευρύ κοινό ήταν η φημισμένη σοκολάτα ρόφημα που σέρβιρε σε xlarge κούπες.

Η σοκολάτα του ζεστή και παχύρρευστη όπως πρέπει, παρασκευάζεται χωρίς ζάχαρη, χωρίς γάλα και χωρίς σκόνη. Σερβίρεται πάντα ζεστή -ή και κρύα αν το επιθυμείτε- με σαντιγί, σιρόπι και μπόλικη τρούφα στην κορυφή. Στο πιατάκι που συνοδεύει την κούπα, υπάρχει πάντα ένα μικρό σοκολατάκι ή μπισκοτάκι για extra γευστική απόλαυση.

Όποιος έχει δοκιμάσει τη σοκολάτα του Rezin δεν την αλλάζει με καμία, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορική φήμη που την ακολουθεί εδώ και χρόνια.

Η γεύση της θυμίζει λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, η συνταγή της όμως, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Μην προσπαθήσετε να τη φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι λιώνοντας κομματάκια σοκολάτας Lacta και προσθέτοντας γάλα. Τσάμπα κόπος!

Η σοκολάτα του Rezin είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα σπιτικό ρόφημα, που αξίζει να το απολαμβάνεις στο μέρος όπου ξέρουν όχι μόνο να το φτιάχνουν, αλλά και να το σερβίρουν με αγάπη και αυθεντικότητα.

Μια από τις επόμενες μέρες λοιπόν, πάρτε την αγαπημένη σας παρέα για μια βόλτα στο χριστουγεννιάτικο κέντρο και κεράστε μια ζεστή σοκολάτα στο Rezin, τώρα που ο καιρός σιγά σιγά, το «σηκώνει». Αν έχει και καλό καιρό μάλιστα, καθίστε σε ένα από τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, όπου υπάρχει στρωμένη εδώ και χρόνια η κλασική πια πράσινη μοκέτα και θυμηθείτε για λίγο τα φοιτητικά σας χρόνια, παίζοντας -γιατί όχι;- μια παρτίδα τάβλι... Καλή απόλαυση!

Πληροφορίες: Rezin, Εμμ. Μπενάκη 53 & Τζαβέλλα, Εξάρχεια, 210 3846385, www.rezin.gr .

Πηγή:clickatlife.gr

 

Cafe Bars

Ροή ειδήσεων

Share