Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το Pairidaeza δεν μας “έμαθε” μόνο την Καρύτση... αλλά και με ποιους τρόπους την έκανε πιάτσα!

19 Απριλίου 2017 10:57
Το Pairidaeza δεν μας “έμαθε” μόνο την Καρύτση... αλλά και με ποιους τρόπους την έκανε πιάτσα!

Από τη Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

“Ηeaven is a place on earth” τραγουδούσε η Belinda Carlisle το 1987 και από τότε μέχρι σήμερα δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν αναγνωρίζει τον ρυθμό του! Αυτό το τραγούδι μού έρχεται στον νου όταν ακούω το “Pairidaeza” -το Pairi, όπως πολλοί επιλέγουν να το λένε, μεταξύ τους και εγώ- και όχι απαραίτητα γιατί το όνομα του κυριολεκτικά σημαίνει παράδεισος (στα φαρσί, την περσική γλώσσα) ή για αυτό που λέει ο στίχος (ο παράδεισος είναι κομμάτι στη γη) αλλά γιατί η διαχρονικότητα, η αξία (καλλιτεχνική εν προκειμένω) και ο happy ρυθμός του τραγουδιού είναι κοινά χαρακτηριστικά -από άλλη οπτική γωνία- με του Pairi! Είναι διαχρονική αξία -βρίσκεται στην Πλατεία Καρύτση 13 χρόνια-, είναι ένα μέρος ιδιαίτερο και ξεχωριστό με τη δική του φιλοσοφία και ταυτότητα και φυσικά είναι happy!


Το Pairi είναι από τα παλιότερα μπαρ του κέντρου και φυσικά της πλατείας Καρύτση που ουσιαστικά πριν χρόνια την έφερε στο προσκήνιο και την έκανε ανταγωνιστική πιάτσα με τις υπόλοιπες του κέντρου. Και το κατάφερε γιατί είναι από εκείνα τα μαγαζιά που σου δίνει πολλούς λόγους να το κάνεις στέκι, ακόμα και αν δεν είσαι και “πολύ” του κέντρου... Ο χώρος του με vintage αισθητική, λίγο μπαρόκ αποπνέει μια νοσταλγική αύρα- γεγονός στο οποίο συμβάλλουν πολύ και οι επιλογές των ταξιδιάρικων μουσικών από jazz μέχρι soul και funkie.


Όσοι πηγαίνετε ή όσοι έχετε βρεθεί το ξέρετε.


Μπορεί να δεις ίδια πρόσωπα γιατί το μαγαζί έχει θαμώνες αλλά θα δεις σίγουρα και καινούρια. Όχι γιατί πέρασε κάποιος απέξω και έκατσε -που και αυτό δηλαδή συμβαίνει-αλλά γιατί κατά πάσα πιθανότητα κάτι άκουσε, κάποιος του είπε και ήρθε επί τούτου. Και μπορεί να είναι ατμοσφαιρικό και ζεστό αλλά μου αρέσει πολύ γιατί πάνω από όλα είναι cool και επικοινωνιακό. Γιατί θα περάσω καλά οποιαδήποτε στιγμή, γιατί το περιβάλλον και οι άνθρωποί του είναι ανεπιτήδευτοι -όπως και ο κόσμος του, που έρχεται από κάθε περιοχή της πόλης. Σε νοοτροπία, σε φιλοσοφία, σε φιλοξενία. Γιατί έχει φτιάξει ένα άψογο συνδυασμό premium υπηρεσιών. Γιατί ανάμεσα στις πολλές επιλογές του κέντρου διαφέρει. Γιατί έχει πίσω του μια ομάδα νέων ανθρώπων που έχουν το know how του χώρου. Γιατί αυτό το σκηνικό συνδυάζεται με εξαιρετικές updaded υπηρεσίες. Γιατί σε ξεκουράζει και σε διασκεδάζει...


Και τώρα που ανοίγει ο καιρός γίνεται ακόμα καλύτερο! Ο εξωτερικός χώρος με τα τραπεζάκια και τα πασάκια, που δένει και επικοινωνεί με τον εσωτερικό, είναι η ευκαιρία για μια πραγματική ''απόδραση” από την καθημερινότητα αν και στη καρδιά του κέντρου! Χαλαροί ρυθμοί, πολύς και ωραίος κόσμος, περαντζάδα, το έξω του Pairi είναι ιδανική επιλογή για να αράξεις από το πρωί με τον καφέ σου (είναι όντως πολύ καλός) ή αργότερα το μεσημεράκι και το απόγευμα με τη μπύρα ή το cocktail και κάτι να τσιμπήσεις ή το βράδυ με ποτό και το απαραίτητο βέβαια socializing...


Η κάρτα του μενού έχει πολύ ενδιαφέρον... μικρή και μελετημένη με άριστες γεύσεις asian επιρροών που συνδυάζονται super με τα cocktails (ή με το κρασί και τη μπύρα αν προτιμάτε). Μόλις 6 πιάτα συν τα εξαιρετικά edamame έχει το μενού και είναι όλα γευστικότατα! Όποιο και να διαλέξετε είναι εγγυημένη η γεύση αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω πρώτο το best seller Pairidaeza burger όπως και το kushiyaki σολομού με σάλτσα unagi (ψητός σολομός σε καλαμάκι που συνοδεύεται από τηγανητό ρύζι με λαχανικά ή σαλάτα). Εξίσου νόστιμες οι γαρίδες panko με μαγιονέζα chilli, τα udon με oyster και λαχανικά (noodles), τα yakitori κοτόπουλου με ρύζι ή πράσινη σαλάτα αλλά και χοιρινά gyoza με ponzu (χοιρινό τυλιγμένο σε ένα είδος γιαπωνέζικου ζυμαρικού γεμιστό με χοιρινό και λαχανικά).

Edamame

Υakitori κοτόπουλου με ρύζι

Κushiyaki σολομού με σαλάτα

Το Pairidaeza burger

Tα γευστικά πιάτα του μενού


Από την άλλη, οι προτάσεις του bar είναι εκείνες που ολοκληρώνουν ιδανικά τις επιλογές! Άκρως ενημερωμένη κάβα με πολλές premium ετικέτες (κυρίως σε ουίσκι, τζιν και ρούμι ), ψαγμένες που αποδεικνύουν ότι δεν είναι τυχαία ένα από τα καλύτερα μπαρ της πόλης, και μια καλοδιαβασμένη signature cocktail list έμπνευσης του mixologist Παναγιώτη Φακίτσα που ανανεώνεται εποχικά. Τα 13 cocktails (όσα και τα χρόνια του μαγαζιού...) είναι πραγματικά μοναδικά τόσο σε γεύσεις και αρώματα όσο και σε παρουσίαση. Από τη λίστα δοκιμάστε σίγουρα το salty “Dirty Daizy” με τεκίλα reposado, μέλι, lemon tonic, και φρεσκοτριμμένα μαύρο και ροζ πιπέρια, όπως και το σήμα κατατεθέν, το sweet & spicy “El Paraiso” με ρούμι blend, ανανά, falernum, ιβίσκο και bitters. Όσοι από την άλλη είστε φαν του τζιν -όπως εγώ- το sweet & sour “Adam” με τζιν, St. Germain, ginger και αγγούρι, θα σας ενθουσιάσει!

Το εξαιρετικό cocktail Adam με τζιν

Το el Paraiso με ρούμι


Συμπερασματικά και συνοπτικά θα έλεγα ότι μια βόλτα στο Pairi είναι... εμπειρία και σίγουρα ευκαιρία να περάσεις καλά... πολύ καλά!

Stay tuned: Με κουζίνες του κόσμου, ένα άριστο συνδυασμό φαγητού & cocktail!

Info: Παρνασσού 3, Πλατεία Καρύτση, τηλ. 210 Δευτ.-Πεμ. 11:00 – 03:00 / Παρ. 11:00 – 05:00 /Σαβ.12:00 – 05:00 / Κυρ. μέχρι τις 05:00

TAGS
 

Cafe Bars

Ροή ειδήσεων

Share