Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Cava Faidon & Delicatessen: Γιατί οι απανταχού wine lovers πίνουν... κρασί στ΄ όνομά του;

12 Μαρτίου 2018 09:53
Cava Faidon & Delicatessen: Γιατί οι απανταχού wine lovers πίνουν... κρασί στ΄ όνομά του;

Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Ένας μικρός gourmet παράδεισος για τους wine lovers, το Faidon Delicatessen έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο spot των νοτίων προαστίων και να μας μυήσει στα μυστικά του μυσταγωγικού κόσμου του κρασιού!

Πίσω από το concept του, που μας ταξιδεύει σε ένα αυθεντικό ιταλικό deli, ≪κρύβονται≫ ο Χρήστος και ο Μάριος Τσικνάκος, οι οποίοι μετουσίωσαν σε ό,τι πιο μοντέρνο την ιστορία από το 1978 και την εμπειρία της οικογενειακής επιχείρησης, της Cava Faidon, προσθέτοντας τη δική τους φρέσκια ματιά στην παράδοση και την εξειδίκευση στον οίνο.

Έτσι, λοιπόν, αφού περάσουμε από την κάβα και διαλέξουμε κάποια από τις εκατοντάδες ετικέτες, προχωράμε δίπλα στο deli για να διαλέξουμε τα πιο λαχταριστά τυριά και αλλαντικά από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, που κόβονται με την παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή, αλλά και μοναδικές λιχουδιές από chutney και σάλτσες μέχρι μαρμελάδες που φιγουράρουν στα ράφια της... βιβλιοθήκης, για να απολαύσουμε ένα θαυμάσιο aperitivo με ένα πλούσιο πλατό ή κάποια από τα κρύα πιάτα του ανανεωμένου καταλόγου του! Καθημερινά 09:00-23:00 (κάβα),

09:00-17:00 (cafe), έως τη 01:00 (delicatessen).

Tip

Μπορείτε να παραγγείλετε το κρασί ή το ποτό της αρεσκείας σας, καθώς και πλατό, και να έρθουν σπίτι σας με delivery!

Must taste

Ένα ποτήρι κρασί από την εξαιρετική Coravin list, με μοναδικές παλαιωμένες προτάσεις του ιταλικού και γαλλικού αμπελώνα.

Highlights

Η τεράστια γκάμα και εξειδίκευση με περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο, που ανανεώνονται διαρκώς, αλλά και η tailor made εξυπηρέτηση από την ιδιαίτερα ευγενική ομάδα του Cava Faidon, η οποία αποτελείται από 11 νέα και γεμάτα όρεξη παιδιά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Αγίου Ιωάννου 28, Τ. 215 5109975

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share