Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ένα στέκι για οινόφιλους, αυτή τη φορά στο Κουκάκι!

10 Μαρτίου 2017
Ένα στέκι για οινόφιλους, αυτή τη φορά στο Κουκάκι!

Από την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])



Δεν έχει πάνω από 3 μήνες που το Materia Prima cava & wine bar άνοιξε σε ένα δρομάκι, παράλληλο με τη Λεωφ. Συγγρού, στο Κουκάκι!



Πίσω από αυτό ο Μιχάλης Παπατσίμπας (τον είχαμε συναντήσει στο Oinoscent), ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του wine bar.



Σε ένα μικρό αλλά ζεστό χώρο με οικείες γωνιές που παραπέμπουν σε σπίτι, ξεχωρίζουν τα φωτιστικά -παλιά καφάσια-, οι βιβλιοθήκες που κουβαλάνε περίσσια οινική γνώση την οποία μπορεί ο πελάτης να μοιραστεί με την παρέα του, μα πάνω από όλα η walk in κάβα όπου "ξεκουράζονται" ιδιαίτερα επιλεγμένα κρασιά, χωρισμένα με βάση τις ποικιλίες τους, που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο ενός πρωτάρη στο κρασί, όσο και ενός μυημένου οινόφιλου!



Η λίστα του που μετρά περίπου στις 35-40 ετικέτες (ελληνικό και ξένο αμπελώνα και πολλές και σε ποτήρι) θα αλλάζει κάθε εβδομάδα, ενώ ο Μιχάλης ενθαρρύνει τον κόσμο να διαλέγει αυτό της επιλογής του κατευθείαν μέσα από την καλοδιαβασμένη κάβα!



Όσο για το μενού, στη λογική food and wine pairing, περιορίζεται σε λίγα πιατάκια (ποικιλίες τυριών/αλλαντικών, μπρουσκέτες) που συνοδεύουν διακριτικά ένα καλό ποτήρι κρασί! Κι όλα αυτά σε value for money τιμές! (Ένα ποτήρι ξεκινάει από €3,5 κι ένα μπουκάλι περίπου από τα €18)



✨Το Materia Prima λειτουργεί και ως κάβα!

✨Στα συν και η μικρή αυλή στο πίσω μέρος, ιδανική για τους καπνίζοντες, μιας και ο υπόλοιπος χώρος είναι αυστηρά non smoking!




Info:

Διεύθυνση: Φαλήρου 68, Κουκάκι

Τηλέφωνο: 2109245935

Ωράριο: 17:00 - 01:00


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ CLUBS & BARS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην ολοκαίνουρια σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share